AIK-bossen avslöjar den skönaste löneförhandlingen i SHL:s historia

Vissa kontraktsförhandlingar kan ta tid och vissa går fort.
Men den AIK-chefen Björn Wesström berättar om kan vara en av de bästa vi har hört.
Det involverade en finländare, Frölundas sportchef – och en väldigt liten kaka.

Kontraktsförhandlingar inom idrotten kan vara mariga. Ibland kan de klaras av fort medan det vissa gånger kan ta lång tid och kanske till och med rinna ut i sanden.

Tuffa kontraktsförhandlingar

Genom åren  har dessutom idrottsstjärnor, och klubbar, sett till att få in helmärkliga klausuler i kontraktet. En av dessa var definitivt Stefan Schwarz, som när han skrev på för Sunderland fick en klausul i kontraktet att han inte fick resa ut i rymden vilket han då var aktuell för att göra på den första kommersiella rymdresan.

Att vara sportchef i tuffa kontraktsförhandligar kräver stort tålamod och ordentligt med skinn på nästan.

Finländsk förhandling i Frölunda

Spelare som vill ha för mycket pengar, trots deras kvalitéer, kanske man får vara beredd att släppa trots att supportrar säkerligen är intresserade av att få in just den där stjärnan.

I den här historien vet vi inte vilken spelare det handlar om utan endast att det skedde i SHL. Och det är, minst sagt otippat, AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström som berättar om den.

”Du får den här kakbiten”

I Studio Allsvenska berättar Wesström om när en finsk spelare förhandlade med Frölunda. Denne fick förklarat för sig att kakan, i form av löneutrymme, bara var ”så här” stor och att spelaren skulle få en bit av kakan.

Den finländska spelaren tänkte länge – och svarade med ett av de bästa svaren i en pressad kontraktsförlängning vi någonsin har hört.

Kolla in Wesströms historie om den finländske SHL-spelaren nedan:

LÄS MER: Svenskdoldisens unika mål skapar rubriker i hockeyvärlden – se galna fullträffen här

Ole-Kristian Tollefsen om tunga tiden – två år efter hjärnskakningen

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);