40-åringens(!) sensationella succé i natt – blev stor hjälte DIREKT i återkomsten

.

Många höjde på ögonbrynen när San Jose Sharks värvade tillbaka 40-årige Patrick Marleau.
Sen gick ikonen ut och gjorde två mål i sin allra första match tillbaka och gav Sharks säsongens första seger.
– Det var lite speciellt att komma in så här, utan att varit med på träningslägret och inte spelat en enda träningsmatch, säger han.

San Jose Sharks var blytunga förra året och gick hela vägen till konferensfinal. Förhoppningarna på laget i år har därför, med all rätt, varit höga.

Sämsta på 25 år

Men starten har varit allt annat än vad laget och supportrarna önskat. Inför nattens match hade man fyra raka förluster, vilket är Hajarnas sämsta start på 25(!) år.

160606 Pittsburgh Penguins left wing Carl Hagelin (62) battles with San Jose Sharks center Patrick Marleau (12) during the NHL Stanley Cup playoffs final 4 between the San Jose Sharks and Pittsburgh Penguins on June 6, 2016 in San Jose, California. Foto: Tony Avelar / BILDBYRÅN

Sharks krislösning? Direkt efter den senaste förlusten gick man ut med att man värvat tillbaka ikonen Patrick Marleau, som tillhörde klubben från 1997 till 2017.

40-åringens braksuccé

40-åringen har varit klubblös sedan i våras, men fick nu på nytt chansen i Sharks – och som han tog den. I natt gjorde han sin första match tillbaka i klubben – och gjorde två mål direkt.

Erik Karlsson och Melker Karlsson stod för varsin assist i matchen som Sharks vann med 5-4.

– Det var lite speciellt att komma in så här, utan att varit med på träningslägret och inte spelat en enda träningsmatch. Men det kändes som att det gick okej, säger han enligt Aftonbladet, och fortsätter:

– Fast ärligt talat, jag spelar med fantastiska killar. De gjorde det väldigt lätt för mig. Nu ska jag vila ordentligt inför nästa match…

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Se höjdpunkter här:

LÄS MER: Här är svenskstjärnans MÄKTIGA drömmål i natt – avgör matchen med magisk soloprestation

Svenska skyttekungens drömstart fortsätter – målskytt när laget bröt två års mardrömssvit