21-åringen fick lämna SHL-klubben – förhandlar nu med topplaget: "Ett bra val för mig"

21-åringen fick lämna SHL-klubben – förhandlar nu med topplaget: ”Ett bra val för mig”

Han fick lämna Örebro efter flera säsonger.
Nu är 21-årige Viktor Lodin högaktuell för flytt till Timrå.
– Vi förhandlar och försöker att komma överens, säger han till lokaltidningen ST.

Efter hela fem säsonger i Örebros organisation, varav två säsonger i SHL, fick han ta farväl. Efter senaste säsongen lämnade Viktor Lodin SHL-klubben efter totalt 63 matcher i högstaserien.

Lämnar SHL

Nu verkar 21-åringen snart ha klart med ny klubb. Då Lodin är högaktuell för en flytt till allsvenska topplaget Timrå.

Viktor Lodin, SHL
191019 Örebros Viktor Lodin deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och HV71 den 19 oktober 2019 i Örebro. Foto: Andreas Sandström / BILDBYRÅN / Cop 104

Sundsvalls Tidning rapporterar att unge forwarden är i förhandling med klubben. Vilket han själv även bekräftar för lokaltidningen.
– Vi ligger i diskussion, det gör vi. Vi förhandlar och försöker väl att komma överens. Det är ingenting klart, men jag hoppas att det kommer att bli det inom de närmsta veckorna, säger Lodin till ST. 

Nära topplaget

Viktor Lodin är fostrad i Leksands ungdomsakademi från början och var förra säsongen utlånad till Vita Hästen. Då blev det 18 matcher och 8 poäng i HockeyAllsvenskan för 21-åringen.

Viktor Lodin, SHL
190917 Örebros Viktor Lodin ser matchen från läktaren under ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och Luleå den 17 september 2019 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN / COP 119

Nu ser han Timrå som ett perfekt nästa steg i hockeykarriären.
– Jag ser Timrå som ett bra val för mig om det blir en lösning. Det är en bra förening som vill någonting. Mina tankar är först och främst på Timrå, i alla fall. Sedan är det bara att hoppas på att det blir av, säger han till tidningen.

Det blev totalt nio poäng i SHL för Örebro men nu ska Lodin kliva ned en division för att utvecklas ännu mer. Inom de närmaste veckorna hoppas han ha gjort klart med nya laget.
– Förhoppningsvis är det klart i slutet av juli/början av augusti. Jag hoppas i alla fall att det är klart då, säger han i intervjun.

LÄS MER: NY Rangers-experten övertygad – det kommer att hända med Henrik Lundqvist: ”Ingen har varit bättre…”

Få våra nyhetsbrev!