Sveriges jätteilska efter bronset i handbolls-EM – vädrar nu sitt stora missnöje: "Det är katastrof"

Sveriges jätteilska efter bronset i handbolls-EM – vädrar nu sitt stora missnöje: ”Det är katastrof”

Sverige lyckas bärga ett mycket välförtjänt EM-brons.
Efter att Andreas Palicka storspelat ännu en gång.
Men efteråt riktades ett tydlig storilska från Blågult.

Sverige var så oerhört nära en andra raka EM-final men föll efter ett mycket kontroversiellt domarbeslut i fredagens semifinal mot Frankrike. Blågult var rejält irriterat efteråt och lämnade även in en protest, som senare avslogs.

Palicka hjälte

Därför fick man svälja besvikelsen snabbt och ladda om till söndagens bronsmatch mot Tyskland. Där svenska spelarna inte gjorde någon besviken trots ett enormt hemmastöd för värdnationen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Sverige, handbolls-EM
240128 Jim Gottfridsson of Sweden during the EHF European Handball Championship bronze medal game between Sweden and Germany on January 28, 2024 in Cologne. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / LT0597

Andreas Palicka klev, som så många gånger förr, fram och var bäst när gällde som mest. Målvaktshjälten storspelade mellan stolparna och lyckades hjälpa Sverige till en mycket stark seger med 34-31.

Svenska ilskan

EM-brons och en OS-plats säkrad får ändå ses som bra plåster på såren efter den besvikna semifinalförlusten. Efter slutsignalen var också spelarna mer glada för OS-biljetten än för medaljen, för de hade velat ha så mycket mer än brons.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Sverige, handbolls-EM
240128 Goalkeeper Andreas Palicka of Sweden after the EHF European Handball Championship final between Denmark and France on January 28, 2024 in Cologne. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / LT0598

Nu riktas en tydlig jätteilska mot hur det blev i handbolls-EM.
– Otroligt skönt. Vi ställde in oss på att ta oss till OS och det lyckades vi med. Det var målet, den här turneringen är redan lite passé för vår del. Den dog lite i semifinalen, erkänner Jonathan Carlsbogård för Expressen.
– Jag känner bara att turneringen blev katastrof, det blev inte riktigt som vi ville – som alla vet. Det var fokus på OS.

”Blir förvånad”

Även lagkamraten Felix Claar håller med om det.
– Jag hade bara OS i huvudet på vägen hit, säger han till kvällstidningen.

LÄS MER: Jättekritiken mot Hockeykväll i SVT – sågar nu både Håkan Loob och Dusan Umicevic: ”Så hopplöst idiotiskt”

Viaplay-experten Johanna Ahlm blir ändå överraskad av de svenska spelarnas reaktion efter slutsignalen.
– Jag blev förvånad för jag tog man hade tagit sig till OS i den kvalgruppen man hamnat i. En medalj är ändå alltid en medalj, men också svårt att få en sån fråga direkt efter match och just nu kanske bronset känns lite konstig när man velat stå i en helt annan match i dag, säger hon i Viaplays studio.

Senare på söndagen vann Frankrike EM-finalen mot Danmark. Båda lagen är tillsammans med Sverige klara för sommar-OS i Paris 2024.

Förtjänade Sverige mer än ett EM-brons? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev