Sverige tar tredje segern – efter mäktig vändning i VM-dramat

Sverige var riktigt illa ute mot Egypten.
Men man lyckades vända – och vinna en superrysare.

Matchen avgjordes i slutsekunderna, då man höll undan och säkrade 24-23-segern.

Sverige låg under med 12-9 i halvtid. Det efter att Sverige haft väldigt svårt att få offensiven att fungera mot ett väldigt disciplinerat Egypten. Samtidigt fungerade det svenska försvars- och målvaktsspelet inte alls.

Matchbilden förändrades inte i början av andra halvlek. Egypten fick sina mål enkelt, medan Sverige körde fast.

Men 10 minuter in i halvleken fick svenskarna äntligen kontakt. Det krävdes ett par räddningar och egyptiskt slarv. Plötsligt var ställningen 16-16.

När Sverige gjorde 18-17 på straff, 44 minuter in i matchen, hade man ledningen för första gången i matchen.

Sedan följdes lagen åt i en supertät och jämn match. Med sju minuter kvar fick Sverige ledningen med 22-20.

Men det kom att avgöras i slutsekunderna. Egypten hade bollen och gick för kvittering till 24-24. Då klev det svenska laget fram och stod för ett imponerande försvarsspel. Egypten kom inte igen och Sverige kunde säkra segern.

Mycket imponerande, med tanke på en rätt svag första halvlek.

Texten uppdateras.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */