Svenskens sinnessjuka handbollsräddning – som får kommentatorn att skrika rätt ut: ”JÖSSES! Nej men!”

Svenskens sinnessjuka handbollsräddning – som får kommentatorn att skrika rätt ut: ”JÖSSES! Nej men!”

Alla hade räknat in ett mål.
Då vände Simon Möller i luften – och stod för årets sjukaste räddning i handbollsvärlden.
– Det mest fantastiska jag sett, säger kommentatorn Patrik Westberg.

Det är någonting alldeles speciellt med en riktigt bra handbollsräddning. Skotten kommer ofta från nära håll, och i en enorm hastighet, vilket gör att målvakterna ofta bara får välja ett hörn och chansa. Det är ofta en helt omöjlig uppgift, vilket gör målvakterna än mer imponerande.

Sinnessjuka räddningen

Och på måndagen kom ett tydligt exempel på hur mycket akrobatik och snabba reflexer det krävs för att göra vissa räddningar. Sävehof vann Handbollsligans grundserie och är regerande mästare, men var inför måndagens match i ett 0-2-underläge i semifinalserien mot Ystads IF. Det är bäst av fem som gäller, och därmed en rejäl kniv mot strupen – och då klev målvakten Simon Möller fram när det behövdes som mest.

Sävehof-målvakten gjorde en smått osannolik match med en räddningsprocent på 56(!). Och en av räddningarna han gjorde kan mycket väl varit en av hela handbollsvärldens bästa det här året. Ett skott från Ystrad styrdes av en försvarare, och ändrade riktning när Möller var på väg mot sin högra stolpe. Han lyckades dock vända på kroppen och få ut en hand för att stoppa bollen från att gå in, vilket betydde en fortsatt femmålsledning i matchen.

Tokhyllades i tv

I kommentatorshytten satt Patrik Westberg och experten Charlie Sjöstrand, och de kunde knappt tro sina ögon.

– Jo men jisses! Den där var ju… Det är ju en Gordon Banks-räddning! Det är det mest fantastiska jag sett, säger Westberg.

– Det är en fantastisk räddning detta. Det är starka bilder, säger Sjöstrand. 

Simon Möller fick ont av räddningen, och såg ut att ta sig på höften, och det är inte märkligt med tanke på hur han landade. Han kunde dock fortsätta matchen, och Sävehof kunde vinna matchen med 34-24. Ställningen i matchserien är nu 2-1 till Ystad, och Sävehof måste vinna två matcher till för att ta sig till final.

LÄS MER: Den gången Bengan Johansson åkte på tidernas bus under 50-årsfesten – och fick en väckning av polisen

Få våra nyhetsbrev!