Svenska landslagsstjärnorna kliver fram efter omtalade krogkvällen – mitt under handbolls-EM: "Ber om ursäkt"

Svenska landslagsstjärnorna kliver fram efter omtalade krogkvällen – mitt under handbolls-EM: ”Ber om ursäkt”

Flera landslagsstjärnor gick på krogen mitt under handbolls-EM.
Nu kliver de fyra svenska spelarna ut och ber om ursäkt.
– Vi har brustit i omdömet, säger Jim Gottfridsson i ett pressmeddelande.

Svenska landslaget har haft några lediga dagar mellan gruppspelet och mellanrundan i handbolls-EM. Handbollskillarna har dessutom bytt Göteborg mot Malmö och på den nya spelorten har en krogkväll nu väckt rubriker.

Krogkväll i handbolls-EM

Fyra landslagsspelare valde att gå ut på krogen i Malmö under onsdagskvällen och ska då ha druckit alkohol, enligt kvällstidningarnas uppgifter. Dagen efter fick spelarna be om ursäkt till lagkamraterna och lagledningen under ett lagmöte.

Lukas Nilsson, Handbolls-EM
200116 Lukas Nilsson is interviewed by the media during a press meeting with Sweden during the EHF European Handball Championship on January 16, 2020 in Malmö. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / 35703

Sent på torsdagskvällen trädde sedan de fyra spelarna fram efter en hel del spekulationer. På landslagets officiella webbplats pekas Jim Gottfridsson, Andreas Nilsson, Kim Ekdahl Du Rietz och Lukas Nilsson ut.

”Vi ber om ursäkt”

I ett officiellt uttalande berättar kvartetten om känslorna efter den omtalade krogkvällen.
– Vi har brustit i omdömet och tar fullt ansvar för det vi har gjort. Vi har bett om ursäkt till samtliga i laget och ber också om ursäkt till våra supportrar och alla som jobbar för att göra den här EM-turneringen till en höjdpunkt, säger landslagskaptenen Gottfridsson i ett pressmeddelande.

Kim Ekdahl Du Rietz, Handbolls-EM
200112 Kim Ekdahl Du Rietz of Sweden during the EHF European Handball Championship match between Sweden and Slovenia on January 12, 2020 in Gothenburg. Photo: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Förbundskaptenen Kristjan Andresson uttalar sig också om sin besvikelse över spelarnas agerande.
– Jag känner en besvikelse över det som har hänt, men spelarna har stått upp rakryggat för hela truppen, bett om ursäkt och förklarat att det inte kommer att hända igen. Direkt efter att vi fick vetskap om händelsen har vi agerat med såväl individuella som gruppsamtal och har därmed stängt händelsen och fokuserar fullt ut på kommande matcher i Malmö, säger han i ett pressmeddelande.

I kväll väntar första matchen av mellanrundan när Sverige ställs mot skrällaget Portugal, avkast är 20.30.

LÄS MER: Överraskningen: Staffan Olsson återvänder till handbollen igen – får oväntat toppjobb utomlands!