Överraskningen: Staffan Olsson återvänder till handbollen igen – får oväntat toppjobb utomlands!

.

Under det senaste året har Staffan Olsson varit bortkopplad från handboll.
Nu kan 55-årige legendaren återvända till sporten igen.
Olsson har fått ett nytt toppjobb utomlands, rapporterar SportExpressen.

Staffan Olsson har verkligen gjort det mesta som går att göra inom handbollens ramar. Men den förre landslagshjälten och förbundskaptenen tog en paus från handbollen under senaste året.

Staffan Olssons nya jobb

Istället har 55-åringen lagt mer fokus på föreläsningar, egna studier samt hållit på en hel del med vattenpolo och synts i ”Mästarnas mästare”. Men nu kan Olsson som gjort hela 855 mål på 355 landskamper för Sverige återvända till handbollen igen.

Staffan Olsson, handboll
190213 Staffan Olsson poserar för ett porträtt under en pressträff med de tävlande i 11:e säsongen av Mästarnas mästare den 13 februari 2019 i Stockholm.
Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / kod AE / Cop 106

Under spelarkarriären blev det hela 4 VM-guld, 4 EM-guld, 3 OS-silver samt en hel del klubblagstitlar från åren i Tyskland. På tränarnivå har han fortsatt på det vinnande spåret med 3 SM-guld, 3 franska ligatitlar och 1 OS-silver med svenska landslaget.

Tar över ännu ett landslag

Nu kan ett helt nytt äventyr inledas för Olsson. Svensken har nämligen gjort klart med ett nytt handbollsuppdrag.

Staffan Olsson, handboll
160811 Sveriges förbundskapten Staffan Olsson reagerar i handbollsmatchen mellan Slovenien och Sverige den 11 augusti 2016 under OS i Rio de Janeiro.
Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57936

Staffan Olsson kommer att presenteras som ny sportchef för USA:s landslag, rapporterar SportExpressen. Enligt uppgifterna är 55-åringen i långt gångna förhandlingar med USA:s landslag.

Stora målet OS är 2028

Där Olsson ska bli ansvarig för landets stora handbollssatsning mot OS 2028 på hemmaplan i Los Angeles.
– Jag kan inte kommentera något av de uppgifter ni har, säger han själv till kvällstidningen.

Hittills har USA ställt upp i sex handbolls-VM men har ännu inte vunnit en enda match. Nu blir det stora målet att utmana världstoppen och faktiskt vara med i medaljjakten i OS 2028.

Då blir Staffan Olsson helt avgörande för den satsningen och får full kontroll som sportchef för utvecklingen. Enligt SportExpressen kommer svensken att bli presenterad som USA:s nya sportchef inom några dagar.

LÄS MER: När Staffan Olsson bjöd på en av de galnaste straffarna någonsin!

Staffan Olsson lämnade handbollen – här är hans nya helt oväntade idrottssatsning