När Staffan Olsson bjöd på en av de galnaste straffarna någonsin

.

 

Staffan Olsson är en av svensk handbolls största genom tiderna.
Vi minns när en ung 22-åring tog handbollsvärlden med storm – och bjöd på en oförglömlig straff.

Staffan Olsson, 55, är med sina två VM-guld och fyra EM-guld en av svensk handbolls absolut största genom tiderna. Den långhårige handbollsikonen var en av de mest framstående spelarna under ”Bengan Boys”.

Olsson inledde sin karriär i Stockholmsklubben Skånela men värvades till HK Cliff 1979, där blev han snabbt en nyckelspelare i laget och var en starkt bidragande orsak till att man avancerade till Allsvenskan 1986. Han har även haft en framgångsrik tränarkarriär och ledde landslaget under åtta år tillsammans med sin gamla radarpartner Ola Lindgren.

861228 Handboll, Fyrnations, Sverige – Sovjet, 20-19: Staffan Olsson, Sverige.
Foto: BILDBYRÅN

Staffan Olssons klassiska straff

Vi minns när en ung Staffan Olsson fick sitt stora genombrott. Året var 1986 och Staffan Olsson hade gjort debut i svenska landslaget. Men det alla kommer ihåg från den säsongen är en otroligt spektakulär straff.

Vanligtvis brukade inte Staffan Olsson lägga straffar – men när han väl gjorde det bjöd han gärna på någonting extra. Den klassiska straffen från 1986 gjorde han dock aldrig om.
– Nej, den har Jag inte gjort sedan Jag spelade i Cliff eftersom Jag inte skjuter några straffar längre. Men jag skulle kunna ta och plocka fram det – men det var länge sedan sist, sa han till Sportbladet 2002.

930301 Handboll, VM, Sverige – USA: Staffan Olsson, Sverige
© Bildbyrån

Här är Staffan Olssons klassiska snurrstraff:

DELA för att hylla Staffan Olsson – en riktig legendar!

Här lurar han målvakten fullständigt med kroppsdelen som aldrig tidigare använts i handboll