Svenska landslagets hjärtevärmande gest till den sjuke supportern hyllas nu av alla: "Inte ett öga torrt, så fint"

Svenska landslagets hjärtevärmande gest till den sjuke supportern hyllas nu av alla: ”Inte ett öga torrt, så fint”

Under EM-bronsmatchen tystnade hela arenan i Köln.
En supporter på läktaren blev sjuk och stoppade matchen.
Nu avslöjas svenska landslagets beundransvärda gest efter det olyckliga.

Det var i den andra halvleken som EM-bronsmatchen mellan Sverige och Tyskland stoppades. Det blev helt tyst på arenan i Köln och båda lagens läkare skyndade upp på läktaren.

Supporter sjuk

Kort senare meddelade speakern i högtalarna att ett sjukdomsfall inträffat bland supportrarna på plats. Efter ytterligare en stunds oro kunde den drabbade personen lämna läktaren till stora applåder allt allting gått bra, efter att han fått vård.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Sverige, Handbolls-EM
240125 Jim Gottfridsson of Sweden at a training session during the EHF European Handball Championship on January 25, 2024 in Cologne. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / LT0592

Det visade sig att den sjuke personen burit en blågul landslagströja och direkt efter matchen vädjade handbollslandslaget till alla sina följare på Instagram. Spelarna ville komma i kontakt med mannen för att visa sin uppskattning.
– Tack för det otroliga stödet. Vi är på din sida och såg vad som hände. Vi håller alla tummar för att du mår så bra du bara kan, säger Andreas Palicka i en videohälsning.
– Vi är alltid tacksamma för att ni kommer till hallen och stöttar oss. Som kapten vill jag säga att det är en oerhörd stolthet att vi kan överräcka det här till dig och vi önskar dig allt det bästa.

Blågults gest

Samtliga spelare hade signerat en matchtröja och ville ge den till supportern efter det olyckliga som hände på läktaren. I dag kom nya beskedet att landslaget fått tag på supportern, som heter Antonio och kommer från Italien.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Sverige, Handbolls-EMv
Svenska handbollslandslaget bjöd in Antonio till deras avslutningsmiddag. FOTO: Instagram

Han har följt Sverige i många år och är ofta på plats under mästerskap för att heja på Blågult. Landslaget bjöd in Antonio till sin avslutningsmiddag i en mycket beundransvärd gest, se bilden här nedanför.
”Antonio är hittad! Den svenske supporter som insjuknade på läktaren under semifinalen nåddes av vår efterlysning. Tack alla som delade! Vi bjöd in honom till vår avslutningsmiddag och han möttes av varma applåder av hela spelartruppen och fick bland annat en varm kram av sin favoritspelare Andreas Palicka, skriver handbollslandslaget på sin officiella Instagram-sida.
”Antonio kommer från Caserta (utanför Neapel) och har i åratal följt det svenska landslaget på plats under olika mästerskap. Så skönt att höra att du mår bra, Antonio, och mille grazie för ditt stöd. Heja Sverige!”

LÄS MER: 67-årige Ingemar Stenmark förbluffar svenskarna igen – efter otroliga utmaningen med Bianca Salming: ”Underbart att se”

Den vackra gesten hyllas nu av alla i sociala medier, se bilden nedanför.
”Inte ett öga torrt, så oerhört fint!”, skriver en användare på Instagram.
”Handbollsvänner är av ett eget slag. Stort av er!”, skriver en annan.
”Så härligt att Antonio mår bra och att han fick så fint mottagande av er i landslaget! Ni är otroliga och stort grattis till bronset”, skriver en tredje.

Vad tycker du om det här fina agerandet? Dela artikeln och säg din åsikt!

Se bilden:

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev