Svenska förklaringen efter uttåget i VM – tappade allt mot Frankrike: ”Det har gått runt i laget...”

Svenska förklaringen efter uttåget i VM – tappade allt mot Frankrike: ”Det har gått runt i laget…”

Förlust mot Frankrike.
Efteråt kom, kanske, förklaringen.
– Det har säkert att göra med den här infektionen som har gått runt i laget, säger förbundskapten Tomas Axnér.

Sverige hade gjort en kanonturnering i årets handbolls-VM och man gick helt obesegrade genom gruppspelet. Det var trots det ändå på håret att man tog sig till kvartsfinal, men när man väl gick dit stod det klart att det blev tuffast möjligaste motstånd, i den olympiska mästaren Frankrike.

Förklaringen efteråt

Sverige förlorade faktiskt mot Frankrike vid två tillfällen under sommarens spel, men i onsdagens VM-match så inledde man piggt. Sverige var dock genomgående slarvigt i offensiva spelet, men det var helt jämnt när man gick till halvlek. Sen kom raset. Efter en mardrömsstart på den andra halvleken kunde Frankrike rycka ifrån. Sverige kunde aldrig svara, och till sist blev det en femmåls-förlust.

211215 Nathalie Hagman of Sweden looks dejected after the IHF Women’s World Championship handball match quarterfinal four between Sweden and France on December 15, 2021 in Granollers. Photo: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

Men vad var det egentligen som hände i den andra halvleken? Sverige kom inte upp i nivå, och efteråt gav förbundskapten Tomas Axnér en möjlig förklaring till det hela.

– Vi har haft någon slags infektion som har gått runt i laget egentligen under hela samlingen, med lite snörvliga spelare, säger han.

”Hade ingen power”

Axnér berättar att han märkte av under matchen, att någonting inte stämde.

– I dag tycker jag att det var två-tre stycken som ville komma och byta ganska snabbt om man jämför med hur det har sett ut i tidigare matcher. Det finns säkert något där, att vi inte riktigt hade någon ”power”. Det har säkert att göra med den här infektionen som har gått runt i laget, säger han.

211215 Linn Blohm of Sweden in pain during the IHF Women’s World Championship handball match quarterfinal four between Sweden and France on December 15, 2021 in Granollers. Photo: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

Axnér var dock självkritisk efter, och menade att Sverige borde hanterat matchen bättre.

– Det finns alltid saker man kan göra. Jag tycker vi har ganska många spelare i dag som inte riktigt kommer upp till sin högsta nivå. Det gäller säkert mig också som coach.

LÄS MER: Nicklas Bäckströms omedelbara succé – i första NHL-matchen på över 200(!) dagar

Få våra nyhetsbrev!