Nicklas Bäckströms omedelbara succé – i första NHL-matchen på över 200(!) dagar

Nicklas Bäckströms omedelbara succé – i första NHL-matchen på över 200(!) dagar

Första matchen på över 200 dagar.
Då klev Nicklas Bäckström fram direkt.
Svensken spelade, som vanligt, fram Alex Ovetjkin – till ett rekordmål.

Washington Capitals åkte ut mot Boston Bruins i våras i den föregående säsongens NHL-slutspel. Därefter har den svenske storstjärnan haft problem med en höft, och inte gjort en enda match.

Succé direkt

Det har gått över 200 dagar sedan den senaste matchen, och från sidan har Bäckström fått se sitt Washington Capitals spela riktigt bra hockey, då man toppar sin division. Och det är inte många som räknar med att laget blir särskilt mycket sämre nu när en av de absoluta nyckelkuggarna är tillbaka.

Washington Capitals center Nicklas Backstrom (19) warms up before an NHL hockey game against the Chicago Blackhawks, Wednesday, Dec. 15, 2021, in Chicago. (AP Photo/Matt Marton)

För det var han i natt, Nicklas Bäckström. I början av december gick han på is, och när beskedet tidigare under veckan kom att han tränar utan begränsningar och smärtor, så förstod man att comebacken var nära. Och i natt, i bortamötet mot Chicago, så fanns han med i startuppställningen. Och det gick precis som det brukar.

”Så det brukar vara…”

I den andra perioden langade Bäckström iväg en puck som Alexander Ovetjkin, en av tidernas målkungar i NHL, tryckte i nät. Det var ryssens 21:a mål för säsongen, men det första som radarpartnern Bäckström haft assistpoäng på.

– Det är ju så det brukar vara, skojar Bäckström efteråt.

Ovetjkin
Washington Capitals left wing Alex Ovechkin (8), of Russia, celebrates his third goal of the night with center Nicklas Backstrom (19), of Sweden, during the third period of the team’s NHL hockey game against the Los Angeles Kings, Tuesday, Feb. 4, 2020, in Washington. The Capitals won 4-2. (AP Photo/Nick Wass)

Annars var det glädjande att Bäckström, efter matchen, berättade att han inte kände av någonting från sin höft, och han fick hela 18 minuters speltid direkt i sin comeback. För Alexander Ovetjkin så betydde målet lite extra, då han tangerade rekordet i antal powerplay-mål i NHL. Nu är det bara han, och kanadensaren Dave Andreychuk, som gjort 274 sådana i NHL.

LÄS MER: Jätteknallen: Dick Axelsson öppnar för comeback i SHL – kan spela helt gratis: ”Jag har dåligt samvete…”

Få våra nyhetsbrev!