Oväntade kritiken från Magnus Wislander efter svenska storsegern – ikonens oro inför medaljjakten: "Är inte bra"

Oväntade kritiken från Magnus Wislander efter svenska storsegern – ikonens oro inför medaljjakten: ”Är inte bra”

Sverige vann ödesmatchen mot Portugal med stora siffror.
Och Blågult är nu klart för semifinal i handbolls-EM.
Men nu riktar ikonen Magnus Wislander tydlig kritik mot landslaget.

De hade målats upp som en ödesmatch på förhand. Sverige var tvungna att besegra Portugal på söndagskvällen för att kunna nå semifinal i handbolls-EM.

Sverige till semi

Då visade Blågult enorm styrka och viljekraft genom att blåsa över portugiserna med hela 40-33 i den målglada tillställningen. Senare på kvällen gjorde även Danmark jobbet och besegrade nordiska rivalen Norge – vilket fick Sverige att jubla ytterligare.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Sverige, Handbolls-EM
240121 Lucas Pellas of Sweden celebrates after the EHF European Handball Championship match between Sweden and Portugal on January 21, 2024 in Hamburg. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / LT0587

För det innebär att svenska landslaget redan är klart för semifinal inför den sista matchen i mellanrundan mot just Norge. Det finns därför inte mycket att klaga på som svensk i handbolls-EM, men nu riktar legendaren Magnus Wislander tydlig kritik efter storsegern mot Portugal.

Wislanders kritik

”Slangen” pekar ut en avgörande detalj som måste slipas till om Sverige ska kunna ännu en EM-medalj.
– Lite minus till den spelaren som spelar bredvid Jonathan Carlsbogård i försvarsspelet. Oscar Bergendahl och Max Darj har inte riktigt varit så bra bakåt som tidigare. Men vad det beror på har jag svårt att svara på. Det är den enda synpunkten jag har, att man möjligtvis skulle kunna förbättra försvarsspelet en aning, säger experten Wislander till Radiosporten.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Magnus Wislander, sandboll
230904 Tidigare handbollsspelaren Magnus Wislander deltar i Barngolfen, arrangerad av Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias Barnsjukhus, den 4 september 2023 i Göteborg. Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN / kod DS / DS0329

Även högernian Albin Lagergren håller med om kritiken och pekar också ut defensiven som ett tecken för oro.
– Jag tycker att det finns lite att önska från försvarsspelet och att vi inte hjälper målvakten tillräckligt, säger Lagergren till radiokanalen.

Hur tror du att det går för Sverige i handbolls-EM? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Sveriges vapen som ska ge storsuccé i handbolls-EM: ”En jävla trygghet”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev