Lagkaptenen lägger av i landslaget: "Känner en oerhörd stolthet"

Lagkaptenen lägger av i landslaget: ”Känner en oerhörd stolthet”

2006 gjorde en 25-årig Tobias Karlsson debut i svenska handbollslandslaget. Tio år, 180 landskamper och en lagkaptensbindel senare är det dags att tacka för sig. 35-åringen meddelar på onsdagen att han slutar i landslaget.
– Det har varit ett jättesvårt beslut att fatta och det blev ännu svårare efter OS där vi inte alls kom upp i den nivå vi vet att vi kan hålla. Det hade varit betydligt enklare om vi hade spelat bra där, säger Karlsson i ett pressmeddelande.

2011 blev Karlsson landslagskapten, 2012 ledde han Sverige till OS-silver i London och 2013 utsågs han till Sveriges bästa handbollsspelare. Men framöver blir blir det bara klubblagsspel i tyska SG Flensburg-Handewitt, där han också är lagkapten.
– Jag har alltid känt en oerhörd stolthet över att representera Sverige och även om jag har spelat min sista landskamp hoppas jag att jag framöver kommer att kunna hjälpa landslaget på andra sätt, säger en känslosam Karlsson.
– Jag har oerhört höga krav på mig själv och känner att min kropp inte längre klarar av den hårda belastning som kommer av spel i både klubb- och landslag. Kan jag inte längre prestera på en hög nivå så kommer jag heller inte att kunna stärka laget.

LÄS MER: Riksbusen sadlar om – till det mest oväntade yrket.

Lär känna Tobias Karlsson här:

Gilla Sportbibeln om du också älskar sport.