Riksbusen sadlar om – till det mest oväntade yrket

Riksbusen sadlar om – till det mest oväntade yrket

Känd som en av hockey-Sveriges största busar och ständig kandidat på förstaplatsen i utvisningsstatistiken. Ja, det är BIK Karlskogas Daniel Wessner vi pratar om. Spelaren som motståndarna hatar och som jämt ska tjafsa med domarna.

Men nu kommer en riktig helomvändning i Wessners hockeykarriär.
– Jag håller på att utbilda mig till domare. Jag borde ju veta hur man hanterar en sån som mig själv, säger Wessner till Sportbladet.
– Jag har inte tio år kvar att spela hockey, men vill ändå vara kvar inom sporten. Det vore roligt att testa på och se om jag klarar av att vara domare.

Tillsammans med BIK-lagkamraten Mikael ”Daggen” Eriksson utbildar sig Wessner till hockeydomare för att säkra en framtid inom hockey efter att spelarkarriären är över. Eriksson gjorde sin debut i går som domare, medan Wessner får fortsätta lära sig regelboken.
– Jag tycker att jag kan reglerna. Det svåraste är att ligga i rätt position i banan så man ser situationerna på bästa sätt, säger Eriksson till NWT.
– Min egen spelarkarriär går i första hand och kommer förhoppningsvis att göra så i många år, men jag ska försöka döma så mycket det går under säsongen när det inte kolliderar med våra matcher. Jag trivs väldigt bra inom hockeyn och ser uppdraget som domare som en perfekt fortsättning den dagen jag lägger av som spelare.

LÄS MER: Här är bråket som gav KHL-busen livstid avstängning.

DanielWessnerRiksbuse

Gilla Sportbibeln om du också älskar hockey.