Ikonen Magnus Wislanders stenhårda sågning – efter svenska praktförlusten: "Fullständig katastrof!"

Ikonen Magnus Wislanders stenhårda sågning – efter svenska praktförlusten: ”Fullständig katastrof!”

Sverige blev överkörda med hela 35-25 mot Portugal i handbolls-EM.
Ikonen Magnus Wislander tyckte inte alls om vad han såg under fredagskvällen.
– Det är inte bara siffrorna som är illa. Fullständig katastrof, säger landslagslegendaren till SportExpressen.

På fredagskvällen gick svenska herrlandslaget in i mellanrundan av handbolls-EM på hemmaplan. Och svenskarna var pressade att vinna för att kunna ha en chans att nå semifinal och kampen om medaljerna.

Förlust i handbolls-EM

Men allt slutade med en riktig praktförlust mot skrällgänget Portugal. Sverige hade en 7-6-ledning efter 13 minuter, men sedan började det stora raset och i halvtid var siffrorna 15-12.

Sverige, Handbolls-EM
200117 Jerry Tollbring and Daniel Pettersson of Sweden look dejected after the EHF European Handball Championship match between Portugal and Sweden on January 17, 2020 in Malmö. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / 35708

Portugiserna imponerade rejält och körde över Sverige fullständigt genom att vinna med förkrossande 35-25 i går kväll.
– Vi ber om ursäkt. Vi skäms. Detta får inte hända på hemmaplan, men ett stort tack till de som tog sig hit, säger Lukas Nilsson efter matchen.
– Det är en kollaps. Vi såg lite tunga och trötta ut. Vi förtjänade att bli krossade. De spelade bra i dag och vi var mindre bra. Vi läckte överallt och fick inte stopp på något, det såg bara pojkaktigt ut. Det gör jätteont. Vi ska visa mycket mer för fansen på vår hemmaplan, inte acceptabelt mot supportrarna. Men det är inte kört, vi har tre matcher kvar, säger Linus Arnesson.

Wislanders jättesågning

Storförlusten med tio bollar innebär också ett nytt, tangerat förlustrekord för Sverige i EM-historien. Då det, tillsammans med 25-35 mot Polen 2014, är den största förlusten för ett svenskt landslag i ett EM någonsin.

Magnus Wislander, Sverige, Handbolls-EM
190328 Redbergslids Magnus Wislander under kvartsfinal 2 i Handbollsligan mellan Redbergslid och Kristianstad den 28 Mars 2019 i Göteborg. Foto: Nicklas Elmrin / BILDBYRÅN / Cop 206

Svenska handbollsikonen Magnus Wislander är inte alls nöjd med vad han såg och bjuder på en jättesågning av Sveriges insats.
– Det är inte bara siffrorna som Sverige förlorar med som är illa, det är prestationen. Vi var fullständigt utspelade. Fullständig katastrof. Det fanns ingen lyster alls i det svenska laget i dag, säger legendaren ”Slangen” till SportExpressen.
– Jag är besviken. Jag förstår att killarna gör sitt yttersta, men nu ser det riktigt mörkt ut för Sverige.

Nu väntar gruppettan Norge i nästa match på söndag och Sverige är piskade att vinna samtliga tre matcher som återstår av mellanrundan för att ens ha någon som helt möjlighet att nå semifinal. Och då måste även flera andra resultat gå Sveriges väg för att det ska bli vidareavancemang.

LÄS MER: Svenska landslagsstjärnorna kliver fram efter omtalade krogkvällen – mitt under handbolls-EM: ”Ber om ursäkt”