Här beskriver svenske handbollsspelaren exakt vad alla idrottare egentligen känner – i årets skönaste intervju

Hur är det egentligen inför den nya säsongen?
Vanligtvis svarar idrottarna med klyschor och plattityder.
Men när Henrik Lundvall, i Tyresö Handboll, får frågan så är det i stället bara början på årets skönaste intervju.

Runt om i Sverige så startar serier i diverse idrotter men nästan oavsett sport och nivå så hör man samma sak från spelarna. När de får frågor från media eller till den egna hemsidan eller sociala medie-konton så är det sällan någon sticker ut hakan. Alla har tränat bra, försäsongen har varit bra – och visst känns laget bättre än förra året?

Underbara intervjun

Ja, det är ofta en enda radda av plattityder och klyschor – men ibland finns det rejäla guldkorn att hitta. Under veckan har en intervju med Henrik Lundvall, som spelar för Tyresö Handboll i Allsvenskan, fått stor spridning på sociala medier – för att han säger precis det som alla idrottare egentligen känner. Till exempel så inleder han med att svara på frågan om hur försäsongen varit, så här:

”Det har varit träningar hela tiden! Flera gånger under sensommaren har kompisarna bokat bord på någon trevlig tapasrestaurang, men det har man fått avböja eftersom man har träning till kl. 19.00 en fredag”.

170212 Helsingborgs Mathias Meltzer deppar och Tyresös Henrik Lundvall jublar under handbollsmatchen i Allsvenskan mellan OV Helsingborg och Tyresö den 12 februari 2017 i Helsingborg. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

Intervjun är gjord på Tyresö Handbolls egna hemsida, och på lördag premiärspelar laget för säsongen. Henrik Lundvall får frågan kring hur han ser på lördagens match.

”Varför är det här en intressant fråga? Har någon någonsin svarat annorlunda än ‘känslan är på topp, jag och laget är taggade, blablabla’ eller ‘jo, men vi är ju underdogs och det ska bli spännande/inspirerande att mäta sig mot de större elefanterna’? Jag svarar ärligt istället: Jag känner mig stressad. Mest på grund av mitt jobb, men lite eftersom vi har så många träningar”, svarar han.

”Lägger ribban lågt…”

Vidare får Henrik Lundvall en fråga kring hans egna förväntningar på säsongen – och kommer med ytterligare en klockren pik.

”’Förväntningar’ är ett starkt ord. Jag väljer att lägga ribban lågt. En förväntning som omedelbart kommer till mig är exempelvis att de längre bussresorna blir roliga och trevliga”.

150926 Tyresös Henrik Lundvall under handbollsmatchen mellan OV Helsingborg och Tyresö Handboll i handbolls Allsvenskan den 26 September 2015 i Helsingborg. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Så hur tror egentligen Henrik Lundvall, avslutningsvis, att det går i lördagens premiärmatch? Han svarar på ett liknande sätt som tidigare.

”Har någon någonsin svarat – av egen övertygelse eller av sociala påtryckningar – att en förlust är att vänta sig? Oroa er inte, jag tänker inte svara det. Jag vet faktiskt inte hur det går”.

Läs hela den klockrena intervjun HÄR!

LÄS MER: Jätteknallen: Christian Eriksen högaktuell för ny klubb – kan nu få svensk(!) tränare efter otäcka hjärtfelet

Få våra nyhetsbrev!