Grova missen efter jätteskandalen: Därför får svensken fortsätta träna – trots lång avstängning

Han stängdes av i ett år för rasistisk attack.
Men handbollstränaren Dick Tollbring får ändå fortsätta träna.
På grund av en grov miss och ett riktigt kryphål, rapporterar NT.

I maj stängdes Rimbos förre tränare Dick Tollbring av i ett år efter en rasistisk attack och en jätteskandal. Handbollstränaren hade kallat domaren Mohamed Abdulkadir för ”svarte fan”.

Missen upptäckt

Avstängningen överklagades av både Tollbring och Rimbo, men fick avslag av Riksidrottsnämnden. Men efter långa avstängningen har nu en jättemiss upptäckts.

Dick Tollbring, svensk handboll
160110 Rimbos tränare Dick Tollbring under handbollsmatchen i Allsvenskan mellan OV Helsingborg och Rimbo den 10 januari i Helsingborg. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 178

Norrtelje Tidning rapporterar att att Tollbring trots allt får fortsätta leda lag under träning och matcher, trots att han är avstängd i ett år. Anledningen är att handbollstränaren dömdes till ”avstängning för deltagande i tävling och uppvisning inom handbollen”.

”Det stämmer”

Men Disciplinnämnden har inte var varit tillräckligt tydliga i sin anmälan och ett avgörande kryphål har uppstått.
– Det stämmer. Detta efter att han endast blivit avstängd från ”tävling och uppvisning” och inte från ”uppdrag”, förtydligar Ida Arvidsson, förbundsjurist vid Riksidrottsförbundet, för lokaltidningen.

Dick Tollbring, handboll
131116 Rimbos tränare Dick Tollbring under handbollsmatchen i Elitserien mellan Redbergslid och Rimbo den 16 november 2013 i Göteborg. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57295

Men vad är Dick Tollbring egentligen avstängd för?
– Det innebär att han som spelare inte får delta i tävling och uppvisning, det är han avstängd ifrån, svarar förbundsjuristen till NT.

När tränaren Tollbring stängdes av valde Rimbo att plocka in Dag Lundin som ny tränare. Det innebär att Tollbring inte har något tränaruppdrag i dag, men han kan alltså få leda ett lag om någon klubb letar efter ny tränare.

LÄS MER: Jätteskandal skakar svensk handboll – profilen har anmälts efter grov attack: ”Det går över alla gränser”

Få våra nyhetsbrev!