TV-profilen slår nu tillbaka hårt efter massiva kritiken mot Henrik Stenson: "Ska en enda få ta hela skiten?"

TV-profilen slår nu tillbaka hårt efter massiva kritiken mot Henrik Stenson: ”Ska en enda få ta hela skiten?”

Henrik Stenson får utstå enorm kritik i golf-Sverige.
Nu slår tv-profilen Ola Wenström tillbaka efter all hets mot golfstjärnan.
”Det är alltså en enda golfspelare som ska ha hela skiten?”, skriver programledaren på Facebook.

Ända sedan Henrik Stenson tog det kontroversiella beslutet att lämna Europa- och PGA-touren för den bespottade LIV-touren så har han mötts av massiv kritik från hela golf-Sverige. På torsdagen kom nästa jättesmäll när svenska golfförbundet valde att bryta helt med Stenson.

Stensons kritik

Golfstjärnan har varit ambassadör för para- och juniorgolfen i Sverige under flera år men får inte nu fortsätta med den rollen. På grund av att golfförbundet inte anser att han är någon bra förebild längre.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Henrik Stenson, golf
220606 Henrik Stenson under invigningen av Golfens hall of fame den 6 juni 2022 i Landskrona. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN / COP 166 / CO0187

Stenson riskerar också att uteslutas från samtliga majors framöver efter att ha skrivit på för LIV-touren. Överallt på sociala medier möts 46-åringen av rejält kritiska röster och digitala burop.

LÄS MER: Henrik Stenson bryter tystnaden – första orden efter nobben från förbundet: ”Självklart kommer det här…”

Wenströms svar

Nu kommer nästa röst i diskussion och det är erfarne tv-programledaren Ola Wenström, tidigare många år på Viasat och TV4, som ger sig in i debatten med sina egna åsikter. Tv-profilen slår tillbaka mot alla hårda ord som skrivit om Stenson och vill istället lyfta dubbla signalerna som skickas från förbundshåll.
”Är den värdegrundsvilsna och personcancelerande offentligheten den nya pandemin? Och hetsen mot Henrik Stenson ett av de senaste och tydligaste exemplen? Att folk har synpunkter på hans vägval i jobblivet och på idrottsscenen är ju fullt ok. Men att hela förbund steker och avpolletterar honom publikt och totalt känns helt utan proportioner och rimlighet. En enda individuell idrottare, alltså”, skriver Wenström i ett inlägg på Facebook, se hela inlägget her nedanför.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ola Wenström, Viaplay
171204 Viaplays Ola Wenström i studion när sveriges EM-truppen i handboll presenteras under en presskonferens den 4 december 2017 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / kod AE / Cop 106

Han fortsätter sedan med att ge fler exempel på kontroversiella agerande i Sverige som inte alls verkar få lika mycket kritik som Henrik Stensons fall.
”Samtidigt är fina SOK mer än gärna med i spel efter spel i Ryssland och Kina. Golfförbundet nekar stödet och framtiden för para- och juniorspelare men fortsätter att omfamna såväl andra spelare som hela tourer som lever på pengar från…samma ställe. Fotbollförbundet tar ut spelare från diverse värdegrundstveksamma klubbar och delegationen till Qatar, ja den ska minsann åka till VM. Representera och frottera. Och så Sverige som nation: export för tio miljarder kronor om året, konstant och frekvent stora kraftansträngningar för utökad handel, bland annat via vapenförsäljning till ett pågående krig med saudierna som ena part. Men det är alltså en enda golfspelare som ska ha hela skiten. Rim, reson, perspektiv?”, skriver Wenström.

Vad tycker ni om Ola Wenströms tankar kring Henrik Stenson? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Svenska golfförbundet agerar stenhårt – bryter nu helt med Henrik Stenson: ”Kan inte vara någon förebild”

Hela inlägget:

Reflektioner i skymningen:Är den värdegrundsvilsna och personcancelerande offentligheten den nya pandemin? Och hetsen…

Posted by Ola Wenström on Thursday, September 22, 2022