Svenskstjärnan tvingas nu pausa karriären helt(!) – efter läskiga sjukdomsbeskedet: ”Gör fortfarande ont”

Svenskstjärnan tvingas nu pausa karriären helt(!) – efter läskiga sjukdomsbeskedet: ”Gör fortfarande ont”

Marcus Kinhult tvingas pausa sin golfkarriär.
Svenskstjärnan har diagnostiserats med epilepsi.
– Det gör lite ont fortfarande men det går åt rätt håll, säger han.

Marcus Kinhult är enligt många Sveriges stora framtidsnamn inom herrgolfen, men trots att han bara hunnit bli 24 år gammal så har han redan hävdat sig bland de allra bästa i världen. Redan för två år sedan stod svensken för en jättesensation då hann vann EuropaTour-tävlingen British Masters, och sedan dess har han legat och pendlat kring 100:e-platsen på världsrankingen.

”Gör fortfarande ont”

Men nu kommer ett mycket dystert besked. Förra veckan så drabbades stjärnan av ett krampanfall när han befann sig i Spanien, och han tvingades åka med ambulans till sjukhus.

– Jag var i lägenheten och turligt nog var jag på Facetime med Agnes, min sambo, som satt hemma i Sverige. Jag sa till henne att jag kände mig lite yr och sen så åkte telefonen i backen och det blev svart, säger Marcus Kinhult till Svensk golf.

190822 Marcus Kinhult of Sweden during the first round of the Scandinavian Invitation golf tournament on August 21, 2019 i Mölndal. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

I går, tisdag, fick Kinhult lämna sjukhuset och han säger att han mår bättre, men att kroppen har tagit stryk.

– Rent kognitivt känner jag mig ganska klar. Sen är kroppen lite skakig fortfarande. Jag har haft ganska kraftiga ryggsmärtor i övre delen av ryggen och i axlarna, det säger läkarna är från kramperna. Det gör lite ont fortfarande men det går åt rätt håll, säger han.

Pausar karriären

Kinhult, som nu fått diagnosen epilepsi, kommer nu att lämna Spanien för Sverige, och på grund av sjukdomsbeskedet så tvingas han ta en paus från golfkarriären.

– Det blir att koppla ihop med en neurolog i Sverige och få en strategi för eventuell medicinering och även lite andra praktiska saker med resebiten, hur man löser den framöver. Men det är mer att ta reda på allt det praktiska, vad allt innebär och med hjälp av det sätta strategin för hur vi går vidare, säger han.

180816 Sveriges Marcus Kinhult under dag ett av golftävlingen Nordea Masters den 16 augusti 2018 i Mölndal. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Marcus Kinhult har efter vinsten i British Masters haft det lite tyngre på golfbanan, och hans 2021 har inte varit något vidare rent resultatmässigt. Som bäst har han under året varit på en 60:e plats, men förra året hade han en fin sjätteplats i en skotsk EuropaTour-tävling som bästa resultat. I dag är Kinhult fjärde bästa svensk på världsrankingen, bakom Alex Norén, Henrik Stenson och Henrik Norlander, på en 151:e-plats.

LÄS MER: Granens jätteilska i efterlängtade comebacken – rasar mot kontroversiella beslutet: ”Det är helt overkligt”

Få våra nyhetsbrev!