Svenska klubbens kritik mot Henrik Stenson – kan nu bryta med stjärnan efter beslutet: 'Blev tagna på sängen'

Svenska klubbens kritik mot Henrik Stenson – kan nu bryta med stjärnan efter beslutet: ’Blev tagna på sängen’

Henrik Stenson har bytt till kritiserade LIV-touren.
Det har fått den svenska golfklubben att tänka ett varv till om sitt samarbete med stjärnan.
– Vi blev tagna på sängen, säger Borås Golfklubbs chef Marcus Håkansson.

Henrik Stenson är utan tvekan Sveriges största golfspelare på herrsidan genom tiderna. 46-åringen har varit enorm inom de sporten under en lång tid, och fick förra året ett av de mest ärofyllda uppdragen en golfspelare kan tänka sig.

Inledde ett samarbete

Han blev kapten för Europas Ryder Cup-lag, men en titel han nyligen blev av med efter beslutet att gå med i LIV-touren. Den finansieras av ett saudiskt investeringsbolag som har kopplingar till den saudiska staten – och Henrik Stenson har fått motstå hård kritik.

220606 Henrik Stenson efter invigningen av Golfens hall of fame den 6 juni 2022 i Landskrona. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN

För ungefär sex månader sedan berättade Borås Golfklubb att de ingått i ett samarbete med Henrik Stenson. Klubben satsar hårt för att bli bäst i västra Sverige, och blev nu besvikna över den svenska stjärnans val att gå med i LIV-touren.

– Vi blev lite tagna på sängen när detta kom. Vi fick heads up dagen innan, men hade inte mer betänketid än så innan det började storma, säger klubbchefen Marcus Håkansson.

Kan nu bryta samarbetet

Henrik Stenson tappade kaptensrollen i Ryder Cup, och nu det också bli så att Borås-klubben kan bryta med svensken – men ännu är inget beslut taget.

– Vi får se, men det är inte omöjligt, säger Håkansson och berättar vidare att de nu fått negativa synpunkter på deras samarbete med svensken:

Henrik Stenson, golf
190718 Henrik Stenson, of Sweden during the first round of the golf tournament The 148th Open Championship on July 18, 2019 in Portrush. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92325

– Det stormar mycket på sociala medier och forum och medialt. Vissa medlemmar har haft synpunkter och åsikter kring ett fortsatt samarbete.

– Alla blev väldigt förvånade. Han har tagit åt sig uppdraget som kapten i Ryders cup-laget. Det är bland det finaste uppdraget man kan få mot slutet av karriären. Det är lite förvånande att han själv väljer att ta det här beslutet.

LÄS MER: Jonas Erikssons stora oro – efter nya kravet från Fifa inför fotbolls-VM: ”Kommer bli otroligt tufft”