STORT GRATTIS: Annika Sörenstam fyller 53 år – och avslöjar detaljen som gjorde henne bäst i världen

STORT GRATTIS: Annika Sörenstam fyller 53 år – och avslöjar detaljen som gjorde henne bäst i världen

Hon är en av svensk idrotts allra största.
I dag hyllar vi ikonen Annika Sörenstam på 53-årsdagen.
Samtidigt som hon avslöjar vad som gjort henne världsbäst.

Det blev otroliga 72 segrar på LPGA-touren och så många som 10 majorsegrar under den helt fantastiska golfkarriären. Annika Sörenstam är en av tidernas absolut främsta golfare i världen och spelade in omkring 200 miljoner kronor i prispengar.

Ikonen Sörenstam

2008 tog den framgångsrika karriären slut efter hela 16 år som proffs i den absoluta världstoppen. Sedan dess har vi fått se legendaren som kapten för Europa-laget i Solheim Cup och 2020 tog hon över prestigejobbet som ny ordförande för Internationella golfförbundet.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Annika Sörenstam, golf
020818 Golf, Europatouren, Compaq Open: Annika Sörenstam triumferade i Compaq Open © Bildbyrån – 26273 D

När hon själv får peka ut de finaste ögonblicken från karriären så är det självklart första US Open-segern 1995, när hon gick en 18-hålsrunda på makalösa 59 slag 2001 och att bli invald i World Golf Hall of Fame som kommer högt upp på listan. Sörenstam sätter även fingret på vad som gjort henne till bäst i världen på golf.
– Envisheten. Och att jag älskar att träna. När jag bestämmer mig för något går jag in med hundra procent och bara kör. Och träning ger självförtroende. Jag kunde tänka på skoj: ”Annika, om du fick välja att vara en av spelarna där ute, vem skulle det bli?” Men jag insåg att jag ville vara mig själv, berättar hon i en gammal intervju med tidningen GP.

Ska lära barnen

Annika Sörenstam är en extrem tävlingsmänniska och besitter en sällsynt vinnarskalle. Något som hennes familj fått känna på genom åren, vare sig det handlar om kortspel eller familjegolf.
– Jag kanske inte spelade mitt bästa när barnen var mindre, men nu får de allt anstränga sig lite. Jag ger dem inte en gratisvinst, det hjälper dem ju inte alls, erkänner hon i intervjun.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Annika Sörenstam, golf
150804 Annika Sörenstam poserar för ett porträtt under en pressträff inför ANNIKA Invitational Europe på Bro-Bålsta GK den 4 Augusti 2015 i Stockholm. Foto: Andreas Sandström / BILDBYRÅN / Cop 104

Annika är gift med maken Michael McGee och de har dottern Ava, 14 år, och sonen William, 12 år. Trots att hon tjänat miljontals kronor på golfen vill hon lära sina barn hur mycket det krävs för att nå sina drömmar och mål i livet.
– Det är något vi jobbar med dagligen. Vi försöker vara en vanlig familj, men det är klart att Ava och Will ser att vi har det väldigt bra. Det viktiga är att de hittar sin egen motivation, den måste komma inifrån. I skolan till exempel, där stöttar vi gärna men jobbet måste de göra själva, säger hon till lokaltidningen.

Dela artikeln för att gratulera Annika Sörenstam på födelsedagen!

LÄS MER: Bomben: Tiger Woods son kan göra precis som Armand Duplantis – Annika Sörenstam erkänner