När Henrik Stenson lekte rånare(!) – och fick svenska stjärnorna att börja lipa: ”Jag bara skrek…”

Henrik Stenson är, förutom sitt utmärkta golfspelande, känd som en riktig skojare.
Nu avslöjar han att han en gång skrämde brallorna av sina svenska stjärnkollegor.
– De började nästan grät – och jag med, men av helt andra anledningar, säger han.

Henrik Stenson har länge varit en av världens bästa golfspelare. Svensken har vunnit mängder av tävlingar på såväl den amerikanska som europeiska touren – och har dessutom vunnit en major.

Underbara hysset

Men förutom att vara en utmärkt golfspelare så är han dessutom en riktig skojare. Många världsstjärnor beskriver Stenson som en av de allra roligaste inom sporten, och svensken har hyllats av journalist för sin frispråkighet och skämtsamma ton.

190825 Henrik Stenson of Sweden recognizes the audience at the 18th green during the fourth round of the Scandinavian Invitation golf tournament on August 25, 2019 i Mölndal. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Och att Stenson ofta har hyss för sig är någonting som hans svenska kollegor fått erfara.

– För några år sedan, under en tävling i Schweiz, så var jag på hotellet och hör från rummet bredvid hur några av mina svenska vänner och kollegor pratar om rån, så jag får en briljant idé, berättar Stenson på European Tours Instagram-konto.

”Började nästan gråta”

Stenson beslutade sig för att skrämma brallorna av sina kollegor.

– Jag satte på mig en hoodie och spänade luvan riktigt tight, så att man knappt kunde se mitt ansikte. Jag klättrade över på deras balkong och dörren var öppen, så jag gömde mig och väntade på rätt tillfälle. Sen hoppade jag in i rummet och bara skrek: ”Ge mig de jävla pengarna!”, säger Stenson.

190718 Henrik Stenson, of Sweden during the first round of the golf tournament The 148th Open Championship on July 18, 2019 in Portrush. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Och Stenson lyckades verkligen med hysset.

– Jag har aldrig sett två killar flyga så högt. De började nästan gråta för att de blev så rädda – och jag började gråta av helt andra anledningar. Sånt är livet på touren, det var kul för mig men kanske inte lika roligt för dem…, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!