När Mikael Lustig ”rånade” en polisman – och för alltid fick en plats i Celtic-supportrarnas hjärtan: ”Jag blev galen”

Mikael Lustig kan verkligen hitta på de allra mest konstiga upptågen.
Som den gången han ”rånade” en polisman och bjöd på det mest oväntade målfirandet.
Där och då skrev svensken för alltid in sig i Celtic-supportrarnas hjärtan.

Det blev hela 273 matcher i Celtic-tröjan för svenske högerbacken Mikael Lustig. Totalt åtta säsonger tillbringade han i Skottland och vann imponerande nog ligan varenda år.

Lustig publikfavorit

Efter 8 ligatitlar valde Lustig att flytta vidare i karriären till belgiska Gent sommaren 2019. Men Celtic-supportrarna kommer aldrig att glömma sin galne svensk och publikfavoritens alla roliga upptåg.

Mikael Lustig, Celtic
181113 Sveriges Mikael Lustig i den mixade zonen efter en träning med Sveriges fotbollslandslag den 13 november 2018 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / kod AE / Cop 106

Och det allra bästa minnet är utan tvekan när han tappade kontrollen helt under ett Old Firm-derby mot ärkerivalen Rangers 2018. Celtic vann hatmötet med hela 5-0 och Lustig gjorde verkligen sitt allra bästa för att skapa en oförglömlig dag i grönvita färger.

”Rånade” en polis

För när lagkamraten James Forrest gjorde sitt allra första derbymål till 3-0 så kokade det inne på Celtic Park. Och vad gjorde då Lustig mitt i de enorma glädjescenerna? Jo, han valde att ”råna” en polisman…

Mikael Lustig, Celtic
Mikael Lustig, Celtic. FOTO: Twitter.

Då han på ren instinkt snodde en av säkerhetspolisernas hatt och firade med den på huvudet.
– Om jag ska vara ärlig, så fick jag lite dåligt samvete över det. James (Forrest) hade just gjort sitt första mål mot Rangers, han var självklart överlycklig över det, och sedan byttes allt fokus mot mig som bar en polismans hatt, sa Lustig till tidningen The Celtic View efter matchen.
– Allt borde bara handla om honom, men efter matchen kändes det som att alla pratade mer om mig och mitt firande än om honom och hans fantastiska mål.

”Jag blev lite galen”

Till Lustigs försvar så vill han verkligen uttrycka att allt hände i stundens hetta och att känslorna tog över. Det här var inget som svensken direkt hade planerat i förväg.
– Låt mig få säga så här, jag tror att det verkligen visar hur mycket James och hans otroliga mål betydde för att jag skulle agera på det här sättet. Det är min ursäkt och jag håller fast vid den, säger han till tidningen.
– Skämt åsido, James var en av mina närmaste vänner när jag var i Glasgow. Och han är det fortfarande, så när jag såg honom göra det målet så blev jag lite mer galen än vad jag normalt brukar vara.

Men den skotska polisen uppskattade inte alls svenskens lilla hyss och klassade hattincidenten som en stöld. Därför tvingades svensken ringa in till polisen och offentligt be om ursäkt efteråt.

Se firandet här:

LÄS MER: Henrik Larssons drömmål som Celtic-fansen fortfarande pratar om