Henrik Larssons drömmål som Celtic-fansen fortfarande pratar om

Glasgowderbyt i slutet av augusti år 2000 kom som så många gånger att handla om Henrik Larsson. Det här var under en tid då Celtic hade haft svårt att triumfera i derbyna mot Rangers, men den här gången skulle det sluta annorlunda.

Henkes radarpartner på den tiden, Chris Sutton, behövde bara 51 sekunder på sig att spräcka nollan. Och det var bara början. Tio minuter senare hade Celtic en 3-0-ledning. Det var då Henrik Larsson klev in i handlingen på allvar, med ett mål som för alltid kommer att anses som ett av de snyggaste någonsin bland Celtic-anhängarna, och om du frågar en Celtic-supporter om vilket som är det snyggaste mål någonsin så är chansen stor att de svarar just det här målet.

Efter 50 minuters spel så bröstade Chris Sutton ner bollen till Henke som redan hade farten uppe. En snabb tunnel på en bortgjord mittback följdes av en retfull chipp över Klos – och drömmålet var ett faktum.

Henke var inte klar där. Tolv minuter senare utökade han till 5-2, och Celtic vann till slut med förkrossande 6-2.
– Henriks insats höll världsklass, sa en lyrisk Martin O’Neill efter segern.

Det här var säsongen som Henke gjorde sanslösa 52 mål, och för evigt skrev in sig i de grönvita historieböckerna. Totalt blev det 242 mål för Larsson i Celtictröjan, innan karriären gick vidare till klubbar som Manchester United och Barcelona.

LÄS MER: Mäktiga hyllningarna när Henrik Larsson gjorde hattrick i ”comebacken”