Ludvig Åbergs sköna besked inför karriärens andra major – svenske stjärnskottet erkänner nu: ”Inget som var planerat”

Ludvig Åberg laddar inför karriärens andra major – och lämnar lugnande besked om sitt vänstra knä.
– Det känns okej, tycker jag. Jag har spelat nio hål och det är inga problem, säger han till Svensk Golf.

Ludvig Åberg kände av lättare knäproblem redan när han nådde en sensationell andraplats i majordebuten i US Masters för en månad sedan.

Problemen är inte borta än.

Inför PGA-mästerskapet, som på torsdag inleds på Valhalla Golf Club i Kentucky, drog sig Åberg ur förra veckans tävling i North Carolina med kort varsel.
– Ja, det var inget som var planerat men jag valde att ta det säkra före det osäkra, säger han.

Artikeln fortsätter nedanför.

Enligt Svensk Golf ägnade Ludvig Åberg måndagen på Valhalla åt att träna på både drivingrangen och puttinggreenen. Sedan gav sig den svenske världssexan ut på banan för att spela nio hål i sällskap av landsmännen Vincent Norrman och Sebastian Söderberg, utan några synliga tecken på smärta i vänsterknät.
– Jag känner inte av det så fasligt mycket utan det är vissa lägen som det kan strama till lite extra, men vi håller det under kontroll och ser fram emot veckan, säger Åberg till Svensk Golf.

LÄS MER: Ludvig Åbergs nya jätteshow – superslaget får precis hela golfvärlden att ställa sig upp och applådera: ”Snuskigt bra!”

Totalt sju svenskar är med i PGA-mästerskapet. Förutom ovan nämnda trio även Alex Norén, Alexander Björk, Jesper Svensson och Tim Widing.

Hur tror du att det går för Ludvig Åberg? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev