Henrik Stensons helsköna känga till självaste Tiger Woods – orden om ikonens alla skador som fick hela golfvärlden att asgarva

Skadorna har förstört den senare delen av Tiger Woods karriär.
En gång fick Henrik Stenson hela golfvärlden att skratta – med de mest oväntade orden om alla ikonens problem.

Tiger Woods slog igenom med dunder och brak 1997, då han fullständigt slaktade motståndet på mytomspunna Augusta National, under Masters. Under de efterföljande åren var Woods dominant på en nivå som golfen aldrig tidigare sett, och länge var han en av världens kändaste personer.

Tigers känga

Trots att Tiger Woods inte är den person i golfhistorien med flest majorvinster, så är det många som klassar honom som den största genom tiderna. Den senare delen av Woods karriär har dock blivit förstörd av problem vid sidan av golfen samt skador. En gång fick Tiger Woods en fråga vem som är roligast att spela med, och då kom en oväntat passning till en viss svensk.

190719 Tiger Woods of USA during the second round of the golf tournament The 148th Open Championship on July 19, 2019 in Portrush. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Henrik Stenson, som i dag spelar på LIV-touren, har under hela sin karriär ofta blivit kallad som den roligaste spelaren på touren. Men Tiger Woods sa, i en intervju 2019, att han inte var imponerad.

– Jag vet en person som tror att han är rolig hela tiden, men som jag inte tycker är det. Det är Stenson. Han drar tre-fyra torra skämt per dag, berättade Tiger.

Helsköna svaret

Men svaret lät sig inte vänta på Stenson – och det i form av en klockren känga om Tiger Woods alla skador.

– Många av hans skador de senaste åren är ju revbensskador efter att han har skrattat så mycket åt mina skämt. Så att jag hoppas att han kan komma till rätta med det inom kort, berättade Stenson, vilket fick hela golfvärlden att skratta rakt ut.

Henrik Stenson, golf
220606 Henrik Stenson efter invigningen av Golfens hall of fame den 6 juni 2022 i Landskrona. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN / COP 166 / CO0187

Men skämt åsido så har Tiger Woods alltid haft stor respekt för Stenson, som fortfarande är Sveriges enda majorsegrare på herrsidan. Och just Stensons humor är någonting som Tiger alltid uppskattat.

– Jag har spelat mycket med honom de senaste åren och Henrik är en fantastisk kille. Han är väldigt rolig att spela med. Han har en väldigt torr humor och drar alltid skämt hela dagarna. Vi har alltid kommit bra överens, berättade Woods i en intervju 2014.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev