Svensken får precis alla att häpna – med slaget som kallats för ”det smartaste i hela golfhistorien”

De bästa golfarna brukar vara de mest kreativa.
Det här är ett strålande exempel på det.
När svensken Sebastian Söderberg hade ett till synes omöjligt slag framför sig så fick han precis alla att häpna.

Golf är en sport där millimetrar gör enorm skillnad. En felstuds kan innebära total katastrof, och vara den avgörande faktorn om du vinner eller tävling eller inte, och det är inte sällan som golfarna tvingas vara kreativa och lösningsorienterade under sina rundor.

Svenskens drömslag

Det är också det som kännetecknar de allra bästa golfarna; förmågan att kunna vara kreativ när det behövs som mest. Fråga bara Sebastian Söderberg. Svensken är inte den som får flest rubriker i idrotts-Sverige, men faktum är att han inte är långt ifrån att vara topp hundra i världen på den officiella världsrankingen i golf.

Foto: Skärmdump/Facebook

Till vardags håller Söderberg till på Europatouren, eller DP World Tour som den numera heter. Under karriären har det blivit totalt en seger på Europatouren, och närmare 50 miljoner inspelade kronor. Och i vintras så fick han golfvärlden att tappa hakan med ett slag som ingen såg komma. I tävlingen AfrAsia Bank Mauritius Open hamnade Söderberg på helt fel sida av en bunker, som var placerad på green.

“Det smartaste någonsin”

Det är inte det vanligaste att bunkrar ligger mitt i en green, och det här ledde till vissa problem för Söderberg. Det är inte förbjudet att använda en klubba på green, men det är känsligt att inte lämna märken på det finklippta gräset. Efter viss diskussion så steg dock Söderberg fram till bollen, och slog sedan ett slag som Europatouren själva, i ett klipp som laddats upp på sociala medier, kallade för ”det smartaste slaget genom tiderna”. Klippet går att se längst ner i artikeln. 

Foto: Skärmdump/Facebook

Söderbergs boll rullade direkt i hål, och det hela slutade till sist med att han blev trea i tävlingen. Det är inte första gången som Söderberg gör någonting uppmärksammat inom golfens värld. För några år sedan blev han den spelare som snabbast tagit sig igenom en 18-hålsrunda i Europatourens historia, då han spelade sistarundan av Dubai Dessert Classic – på bara 97 minuter. 

Is this the most clever golf shot of all time?! 🧠

Is this the most clever golf shot of all time?! 🧠

Posted by DP World Tour on Wednesday, March 13, 2024

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev