Henrik Stenson säger precis det alla vill höra om Ludvig Åberg – stora hyllningen efter nya majorsuccén: ”Jag sa det till honom…”

Ludvig Åberg går mot ännu en succémajor.
Nu kommer en rejäl hyllning – från Henrik Stenson, som särskilt lyfter fram en detalj.
– Det är ett gammalt huvud på unga axlar, säger han.

Det var för bara drygt ett år sedan som Ludvig Åberg, efter flera succéår som amatör, valde att bli proffs. Och därefter gick det väldigt snabbt. Åberg började snabbt vinna på Europatouren och utan att ha spelat en enda major så togs han ut i Europas Ryder Cup-lag, där succén bara fortsatte.

Stensons jättehyllning

Under den andra delen av 2023 var Åberg en av världens bästa golfare, och han klättrade som en raket på världsrakningen. I april gjorde han sin majordebut då han blev sensationellt tvåa på mytomspunna Augusta National, och trots att han bara varit proffs i ett år så ligger han i dagsläget sexa på världsrankingen.

På torsdagen gjorde Åberg sin allra första start i ett US Open, den majortävling som är känd för att vara tuffast, och där vinnarscoren generellt är högst, med tuffa greener och oförlåtliga förhållanden på banan. Men Åberg bara fortsätter att chocka golfvärlden, och efter den första dagen ligger han tvåa i tävlingen, på fyra under par. Nu hyllas Åberg till skyarna av Sveriges enda majorvinnare på herrsidan, Henrik Stenson – som framför allt lyfter fram en särskild detalj.

– Det brukar vara en sån klyscha, att det är ett gammalt huvud på unga axlar, så är det litegrann. Han känns väldigt lugn och stabil mentalt. Det ska bli väldigt spännande att följa hans utveckling framöver, säger Stenson till Radiosporten.

Avslöjar SMS:et

Henrik Stenson har imponerats stort av Åberg under det senaste året, och särskilt av vad han presterade under Masters i april.

– Han har haft en raketfart in från när han gick över och blev proffs. På bara en halv säsong egentligen etablerade han sig i den absoluta toppen, och sen Masters-debut och blev tvåa där är otroligt imponerande. Augusta är en svår bana, det brukar ta ett antal år att lära sig den. Men jag följde hans sista-varv där och såg hur han utmanade Scottie Scheffler om segern. Det var en imponerande premiär, säger han.

240414 Ludvig Åberg of Sweden during the final round of the 2024 Masters Golf Tournament on April 14, 2024 in Augusta. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Henrik Stenson avslöjar även att han skickade ett SMS till Åberg efter Masters, där han med all tydlighet menade att Åberg har framtiden framför sig.

– Jag textade till honom efteråt och skrev att han nog har en 80 major framför sig de närmsta 20 åren, så det gäller bara att behålla tålamodet och sätta sig i lägen, så är det väldigt goda förutsättningar att han kan slå mig med minst en major framöver.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev