Henrik Stenson bryter tystnaden efter kontroversiella beslutet som väckt enorm kritik: ”Oerhört besviken”

Kontroversiella LIV och PGA har slagits ihop.
Vilket har väckt enorm kritik i hela golfvärlden.
Nu bryter svenske golfstjärnan Henrik Stenson tystnaden efter alla kontroverser som varit.

För ett år sedan tog Henrik Stenson det förbjudna steget över till den saudifinansierade och bespottade LIV-touren. Det ledde till en enorm kritikstorm mot svensken och flera avslutade samarbeten som följd.

Stensons ord

Men nyligen kom jättevändningen som förändrade allt när PGA och LIV kom överens och slog sig samman. Inte helt smärtfritt dock då det beslutet har väckt ännu mer kritik inom golfvärlden.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Henrik Stenson, golf
220612 Henrik Stenson of Sweden during the fourth round of the Scandinavian Mixed golf tournament on June 12, 2022 in Halmstad. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0396

Nu bryter svenske golfstjärnan tystnaden och öppnar för första gången upp om den kontroversiella sammanslagningen.
– Det är väl ingen som vet mer än att de har suttit ned, vilket jag personligen hoppades på för två år sen. I stället för att göra det nu med tanke på allt som har hänt de här två åren, men bättre sent än aldrig. Vi får hitta samarbetsvanor och se till att vi drar åt samma håll, säger Stenson i en intervju med Ola Wenströms egen tv-kanal WTV.

LÄS MER: Nya beskedet om Henrik Stenson efter kontroversiella beslutet som väcker stor avsky i golfvärlden

”Är besviken”

Trots beskedet om att tourerna har kommit överens så är det verkligen inget som har enat golfvärlden i samtycke direkt.
– Det är det absolut inte. Men det känns som att några stridsyxor är nedgrävda för framtiden. Det är för tidigt att gissa var vi kommer hamna men det är stora nyheter i det stora hela. Som alltid när det funnits konflikter är det vissa som sagt och gjort saker som man inte glömmer i första taget, erkänner Henrik Stenson i intervjun som du kan se här nedanför.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Henrik Stenson, golf
Henrik Stenson uttalar sig för första gången om sammanslagningen mellan LIV och PGA. FOTO: Youtube

När svensken bytte till LIV-touren så blev han av med uppdraget som kapten för Europas lag i Ryder Cup. Vilket gjorde honom väldigt besviken och hade tourerna kommit överens tidigare så hade det kunnat förändra en hel del.
– Det hade det säkert gjort men det är ingen idé att gråta över spilld mjölk. Jag var oerhört besviken att inte ledarna kunde diskuterat tidigare och att det gått så här långt. Men det var inte vårt beslut. Vi har gjort våra val och lever med dem, säger Stenson och berättar mer om hans tankar för Ryder Cup, se hela intervjun här nedanför.
– Jag är inte i ett läge att kräva någonting, vi får se hur det landar. Många av spelarna i LIV har betytt mycket genom åren för Europa i Ryder Cup och kan förhoppningsvis bidra även framöver.

Vad tycker du om Henrik Stensons första ord? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Bomben: Tiger Woods son kan göra precis som Armand Duplantis – Annika Sörenstam erkänner

Se videon: