Här puttar Henrik Larsson åt fel håll(!) – och blir en stor snackis i golfvärden

Här puttar Henrik Larsson åt fel håll(!) – och blir en stor snackis i golfvärden

Henrik Larsson peggade upp – med Henrik Zetterberg och Henrik Stenson.
Då blev den stora snackisen fotbollslegendarens puttingteknik.
– Jag har inte varit så bra på att putta…, säger Larsson.

Henrik Larsson är en av Sveriges främsta fotbollsspelare genom tiderna, och under alla sina år var han en extremt uppskattad forward i flera storklubbar, men också i det svenska landslaget. Och bolltalangen tycks ha hållit i sig och överförts även till andra sporter.

Stjärnfylld boll

Under onsdagen så peggade Henrik Larsson nämligen upp på Vallda Golf & Country Club, utanför Göteborg. Där skrivs den här veckan historia då Europatouren kommer på besök och spelar den allra första tourtävlingen då män och kvinnor tävlar mot varandra.

210609 Former Swedish football player Henrik Larsson and former Swedish ice hockey player Henrik Zetterberg during the Pro-Am competition ahead of the Scandinavian Mixed golf tournament on June 9, 2021 in Kungsbacka. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Tävlingen marknadsförs av Henrik Stenson och Annika Sörenstam, svensk golfs två största någonsin, men inför tävlingen så bjöds även kändisar in för att testa på banan och visa upp sina kvalitéer – och då hamnade Henrik Larsson i samma boll som Henrik Zetterberg och Henrik Stensons son, Kalle.

– Kalle var en grym kapten för vårt lag. När vi missade våra utslag så satte han sina mitt i fairway. Det var riktigt kul att spela med honom, säger Henrik Larsson i en video som Europatouren delat på sina sociala medier.

Stora snackisen

Men det var en helt annan sak som blev en stor snackis i samband med stjärnornas deltagande – nämligen Henrik Larssons puttingteknik. Anmärkningsvärt var nämligen att han slog sina slag som högerspelare – men puttade som en vänsterspelare. Det är extremt ovanligt att man har olika fattning på sina klubbar inom golfen, men Henrik Larsson är alltså lite av ett undantag.

210609 Former Swedish football player Henrik Larsson and Karl Stenson, son of Henrik Stensson (not pictured) during the Pro-Am competition ahead of the Scandinavian Mixed golf tournament on June 9, 2021 in Kungsbacka. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Och till Europatouren förklarade han också varför.

– Jag har inte varit så bra på att putta, så jag bytte och testade andra hållet, för när jag spelade innebandy så körde jag åt det hållet. Sedan dess har puttningen blivit bättre, men i dag missade jag en kort eagle-putt. Det var inte så bra…, säger han.

LÄS MER: Helt ärliga orden – efter stora sågningen mot bilderna på landslagsstjärnorna: ”Blir sårad och ledsen”

Få våra nyhetsbrev!