Helt ärliga orden – efter stora sågningen mot bilderna på landslagsstjärnorna: ”Blir sårad och ledsen”

Sverige visade upp sina landslagsstjärnor i kostym – och toksågades.
Nu svarar företaget bakom kläderna.
– Det är klart att man blir sårad och ledsen, säger vd:n Sofia Frick.

Vanligtvis brukar inte landslagsspelarna visa upp sig i officiella kostymer förrän närmare mästerskapet. Kanske när man kliver av flygplanet i landet där turneringen spelas, i det här fallet Spanien, eller kanske när laget hoppar av spelarbussen vid arenan.

Kritiken mot bilderna

Men i år valde landslaget själva att lägga ut bilder på sina stjärnor och deras nya kostymer – men det möttes av stor kritik. På sociala medier reagerade många på att kostymerna var löst sittandes och att det var så där med passformen.

”Har varenda skräddare i landet gått på semester?” skrev Patrick Ekwall.

”Hatten av till landslaget som i sann 2021-anda kör EM-kostymerna ur ett hållbarhetstänk! Men det är klart man är nyfiken på vilket mästerskap vi ärvde dem från?”, skrev TV4-programledaren Gusten Dahlin.

210608 Victor Nilsson Lindelöf of the Swedish national football team carries a Call of Duty bag when the team arrives to base camp Sankt Jörgen Park ahead of the UEFA Euro 2020 Football Championship on June 8, 2021 in Gothenburg. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Företaget som ligger bakom kostymerna i år, precis som 2016 och 2018, är Cavaliere. Företagets vd menar att det i år, på grund av omständigheterna, varit svårare än tidigare.

– Det är ett speciellt år på många sätt. Dels har vi inte kunnat fota spelarna själva. Det blir bättre när vi får klä på dem och de står still. Vi gjorde utprovningen i helgen och då fick personalen ha skyddsutrustning, säger Sofia Frick till Borås Tidning.

”Sårad och ledsen”

Men Sofia Frick menar samtidigt att bilderna inte berättar hela sanningen, och att de i själva verket inte är så stora som det ser ut.

– Jag kan hålla med om det, men det har mycket med själva bilderna att göra. De är tagna när spelarna är i rörelse, har öppna kavajer och ryggsäckar. Så jag hade varit mer nöjd om landslaget inte hade lagt ut de bilderna, men samtidigt förstår jag dem, säger hon vidare till Expressen, och fortsätter:

– De vill väl signalera att de är på väg mot något som vi alla ser väldigt mycket fram emot.

210608 Alexander Isak of the Swedish national football team arrives to base camp Sankt Jörgen Park ahead of the UEFA Euro 2020 Football Championship on June 8, 2021 in Gothenburg. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Men samtidigt berättar hon att hon tar åt sig av kritiken.

– I slutändan är det ju fler som är positiva än negativa, men det är klart att man blir sårad och ledsen. Våra kostymer är snyggare än vad de ser ut på bilderna och vi är väldigt stolta över dem, säger Frick.

LÄS MER: Janne Andersson ryter ifrån – efter tränarkollegans hårda ord till svenska spelarna: ”Så kan vi inte säga…”

Få våra nyhetsbrev!