Göran Zachrissons stenhårda kritik – efter beskeden från både SVT och Viasat: ”Jag tycker det är dåligt”

Göran Zachrissons stenhårda kritik – efter beskeden från både SVT och Viasat: ”Jag tycker det är dåligt”

Han vill fortsätta jobba.
Men det är tyst från Viasat och SVT.
– Jag tycker det är dåligt, säger den legendariske kommentatorn Göran Zachrisson.

Göran Zachrisson är i stort sett synonym med svensk golf, och tittar man till hans cv är det lätt att förstå varför. Legendaren kommenterade sin första golftävling under mitten av 60-talet, och har sedan dess varit en given röst framför och bakom tv-kameran under alla stora tävlingar.

”Förstår mig inte på det”

Men i slutet av 2018 greps Zachrisson av polis i Djursholm, och alkoholtestet visade på grovt rattfylleri. Nästan ett år senare kom domen, som innebar  skyddstillsyn med samhällstjänst 40 timmar. Zachrisson var då öppen med hur glad han var över att slippa fängelse, men han var samtidigt förtvivlad över att ha förlorat jobbet på Viasat.

Göran Zachrisson
180815 Göran Zachrisson inför golftävlingen Nordea Masters den 15 augusti 2018 i Göteborg. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Han hade förhoppningar om att försätta på kanalen, men var då besviken att de inte hört av sig på länge.

– Det var hur länge sen som helst, och jag tycker det är väldigt underligt. De kunde kanske hört av sig och sagt… någonting. Men de är en annan sort. Jag förstår mig inte på dem, sa Zachrisson till Sportbibeln förra våren.

Stora kritiken

Och än i dag, alltså ett och ett halvt år sedan domen, så står Zachrisson utan jobb. Och enligt Zachrisson så har det varit total tystnad från tv-kanalerna.

180815 Kommentatorn Göran Zachrisson poserar för ett porträtt inför golftävlingen Nordea Masters den 15 augusti 2018 i Göteborg. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN / Cop 200

Till Aftonbladet så är Zachrisson hård mot sina tidigare arbetsgivare Viasat och SVT som inte tagit kontakt med 82-åringen.

– Jag får inte arbeta med det här längre. De tycker inte jag duger. Ingen har hört av sig från varken från SVT eller Viasat. Jag vet inte hur de bedömer mig… men bedömer mig det gör de. Jag har egentligen inget att invända mot det. Det enda jag har rätt att invända mot är att ingen ringt, skrivit eller hört av sig och frågat hur jag mår eller ens önskat mig lycka till. Inte ett ljud. Jag har arbetat mycket för de där tv-bolagen. Det förvånar mig. Jag tycker det är dåligt.

LÄS MER: Göran Zachrissons oväntade utspel – efter bomben om Annika Sörenstams comeback(!): ”Nu vill hon visa…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!