Göran Zachrissons oväntade utspel – efter bomben om Annika Sörenstams comeback(!): ”Nu vill hon visa...”

Göran Zachrissons oväntade utspel – efter bomben om Annika Sörenstams comeback(!): ”Nu vill hon visa…”

Annika Sörenstam gör sensationell comeback.
Men en person är inte förvånad.
– Hon vill visa var skåpet ska stå, säger legendaren Göran Zachrisson.

Annika Sörenstam är utan tvekan en av golfens allra största någonsin. Under den aktiva karriären blev det makalösa 72 segrar på LPGA-touren, och hela tio(!) majorsegrar. Totalt ledde det till över miljoner kronor i inspelade prispengar, och än i dag har hon en enormt hög status inom damgolfen i världen.

Sörenstams bomb

2008 så tog den magiska karriären slut efter 16 år i den absoluta världseliten, men hon har verkligen inte gett upp golfen helt. Under de 13 åren som hon hunnit vara ”pensionerad” så har hon hunnit med att ha flera tunga prestigeuppdrag, däribland kaptensjobbet i Solheim Cup. Men under tisdagen kom ett högst oväntat besked.

Annika Sörenstam, golf
180619 Annika Sörenstam poserar för ett porträtt under en pressträff för ANNIKA Invitational Europe den 19 juni 2018 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / kod AE / Cop 106

Sörenstam meddelade då att hon kommer att återvända till LPGA-touren, hela 13 år efter sin senaste tävling. Den nyblivna 50-åringen kommer att göra ett gästinhopp på Lake Nona Golf, som är hennes hemmabana, i slutet av februari. Beskedet kom som en rejäl överraskning för alla, utom Göran Zachrisson.

– Jag har faktiskt väntat på det. Jag har inte talat med henne, men det här är det hon kan bäst. Hon har en ovanligt stor förmåga att ta sig an ett uppdrag och genomföra det. Den här gången är det hon som bestämmer och ingen har bönat och bett. Hon har nog tittat sig omkring och sett hur bra de andra är och hon hade inte gjort det här om hon trodde på det, säger den legendariske kommentatorn till Aftonbladet.

”Hon är världens bästa”

Zachrisson är dessutom övertygad om att det kommer att gå bra för henne.

– Ja, hon är ju världens bästa golfspelare, säger han.

180815 Kommentatorn Göran Zachrisson poserar för ett porträtt inför golftävlingen Nordea Masters den 15 augusti 2018 i Göteborg. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Zachrisson menar dock senare att han ”inte vågar stå för” att Sörenstam än i dag är världens bästa golfare, men utvecklar sitt resonemang:

– Hon gör ju ingenting om hon inte vet vad hon gör. Hon är inte bara duktig på att koka potatis så den blir perfekt. Hon gör allt med perfektion. Hon gör det här för att hon vill. Hon vill visa var skåpet ska stå.

LÄS MER: När John Daly gav sig fan på att knäcka mardrömshålet – 18(!) slag senare kunde han bara skratta åt eländet

Få våra nyhetsbrev!