Golfvärldens jättekritik mot Henrik Stenson – sågar svenskens egen förklaring till valet: ”Erkänn nu bara...”

Golfvärldens jättekritik mot Henrik Stenson – sågar svenskens egen förklaring till valet: ”Erkänn nu bara…”

Henrik Stenson väljer spel på LIV-touren.
Hans förklaring till det beslutet väcker nu ilska.
”Jag är så besviken”, skriver proffset Eddie Pepperell på Twitter.

Henrik Stenson kommer alltid ha en speciell plats i alla svenska golfälskares hjärtan. När han för sex år sedan vann The Open blev han den första svenska majorvinnaren på herrsidan, och det är bara en av många stora triumfer under den enastående karriären.

Sågas för förklaringen

Stenson är dessutom en av de mest omtyckta spelarna inom europeisk golf för sitt sätt att vara utanför golfbanan, där han alltid agerar med glimten i ögat och med en stor gnutta humor. Men just nu är han inte direkt den mest populära spelaren i världen.

220609 Henrik Stenson of Sweden during the first round of the Scandinavian Mixed golf tournament on June 9, 2022 in Halmstad. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Henrik Stenson skulle vara kapten för Europas Ryder Cup-lag nästa höst, men har nu blivit fråntagen den titeln. Beslutet grundar sig i att han valt att spela för den nya, sågade LIV-touren, som är finansierad av Saudiarabien. Stenson själv menade att det inte bara var ett beslut för pengarna.

”Mitt intresse för det här konceptet har varit väldokumenterat de senaste åren och trots den olyckliga spänningen som funnits mellan LIV och Europatouren och PGA-touren den senaste tiden är möjligheten att spela LIV något jag vill uppleva”, skriver han själv.

”Var bara ärlig”

Men Stenson får trots allt över 300 miljoner kronor för att ta steget över till LIV, och hans förklaring till bytet har inte gått väl hem hos golfvärlden. Hans kollega, Eddie Pepperell, för några år sedan rankad topp 50 i världen, var inte sen på att svara Stenson på Twitter.

”Henrik, var bara ärlig, det var en hink full med pengar och du kunde inte motstå det, precis som alla andra som bytt. Jag kommer alltid älska ditt spel, men vilken otrolig besvikelse det här är”, skriver han.

210613 Henrik Stenson of Sweden during the fourth round of the Scandinavian Mixed golf tournament on June 13, 2021 in Kungsbacka. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Under Stensons inlägg på sociala medier så haglar kritiken in, samtidigt som många även tycker att han får oförtjänt mycket skit, och att allt han har gjort för golfen inte ska glömmas bort bara för det här beslutet. Men den överväldigande majoriteten är ändå överens: Stenson har gjort ett dåligt val.

LÄS MER: Armand Duplantis kaxiga hälsning till resten av världen – enorma självförtroendet inför VM: ”Jag vet att…”