Golfstjärnans plötsliga utspel – sågar Henrik Stenson och övriga spelare i LIV-touren: "De är hjärntvättade"

Golfstjärnans plötsliga utspel – sågar Henrik Stenson och övriga spelare i LIV-touren: ”De är hjärntvättade”

Flera har valt att ta klivit över till LIV-touren.
Nu går golfstjärnan Billy Horschel till stenhård attack.
– De har blivit hjärntvättade, säger han.

Samtliga golfare som numera spelare i den kritiserade LIV-touren har blivit stoppade från PGA-touren. Ett beslut som tre spelare överklagade tidigare i veckan i hopp om att få spela tourens slutspel.

Plötsliga utspelet

Men domaren kommunicerade att beslutet kvarstår. Domaren ansåg inte att golfarna led av oersättlig skada till följd av avstängningen. Detta till följd av de stora pengarna som de blivit garanterade från LIV-touren.

190825 Henrik Stenson of Sweden recognizes the audience at the 18th green during the fourth round of the Scandinavian Invitation golf tournament on August 25, 2019 i Mölndal. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Reaktionerna från många spelare som fortfarande tillhör PGA-touren har varit svala. Men nu uttalar sig Billy Horschel om situationen och menar att LIV-spelarna blivit hjärntvättade.

– Jag har mött spelare som sagt “Vi ses på PGA Tour igen” och jag har svarat dem: “Nej, det gör vi inte”. Att döma av hur självsäkra de är och hur de tänker så tror jag att en del av dem har blivit hjärntvättade, säger han enligt Svenskgolf och fortsätter:

”Är i sin fulla rätt”

– Domen var väl en liten hint men det är långt ifrån över. I mina ögon har allt gått rätt till och PGA Tour är i sin fulla rätt att stänga av spelare.

Golfarna som tagit steget över till den kritiserade touren, som finansieras av ett saudiskt investeringsbolag, har fått enorma summor för sitt deltagande.

210613 Henrik Stenson of Sweden during the fourth round of the Scandinavian Mixed golf tournament on June 13, 2021 in Kungsbacka. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Bland annat har det rapporterats om att svensken Henrik Stenson fått 550 miljoner kronor för att delta.

LÄS MER: Svenskhatarens tokhyllning till Börje Salming – efter tunga beskedet: ”Han var en förjävla bra spelare”