Annika Sörenstams oväntade avslöjande på 50-årsdagen – kan nu göra sensationell comeback

Annika Sörenstam är en av golfens allra största.
Nu, tolv år efter att hon avslutat karriären, öppnar hon för en sensationell comeback.
– Jag har börjat fundera på det i alla fall, säger hon till Aftonbladet.

Annika Sörenstam har meriter som ingen kan matcha inom golfens värld. Faktum är att hon faktiskt ofta rankas som en av de största idrottarna någonsin – oavsett sport.

Otroliga utnämningarna

Och ser man till hennes meriter så är det inte särskilt överraskande. 1995 vann hon penningligan i både Europa och USA – och när hon 13 år senare la klubbarna på hyllan gjorde hon det med 72 segrar på LPGA-touren, 10 major-titlar och mer än 20 miljoner dollar i inspelade pengar bara i USA.

080810 Golf, dam, Scandinavian TPC: Annika Sörenstam spelade sin sista tävling i Sverige © Bildbyrån

2018 fick hon ett enormt kvitto på sin makalösa karriär då hon, av ESPN, valdes som den sjätte störste idrottaren de senaste 20 åren.

”Hur kan en golfare som inte spelat professionellt under senaste decenniet vara den mest dominanta kvinnliga idrottaren de senaste 20 åren? Jo för, herregud, de tio åren före det – främst mellan 2001 och 2005 – vann Annika 43 av sina 72 titlar och slutade topp tre i nästan 70 procent av tävlingarna hon ställde upp i”, löd motiveringen.

Öppnar för comeback

I dag, på fredagen, så fyller Sörenstam 50 år gammal. Det betyder att hon är gammal nog att spela U.S. Seniors Women’s Open. Den tävlingen vanns av svenskan Helen Alfredsson förra året – och nu öppnar Annika Sörenstam för en sensationell comeback till golfen.

200127 Annika Sörenstam tilldelas Idrottsakademins hederspris under Idrottsgalan 2020 den 27 januari 2020 i Stockholm. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Nu finns det inte längre några ursäkter, i och med att ”åldern är inne”.

– Haha, jag visste att den frågan skulle komma! Men ja, helt ärligt så är jag lite sugen. Jag har börjat fundera på det i alla fall. Tidigare har jag alltid kunnat säga: ”Jag är för ung”. Men nu gäller ju inte det längre, säger Sörenstam till Aftonbladet.

Hon menar att det finns en del tävlingar hon kan tänka sig att ställa upp i.

– Det finns några tävlingar och arrangemang jag kan tänka mig ställa upp i, sedan får vi se om jag känner mig redo för de större tävlingarna nästa sommar, säger hon.

LÄS MER: Armand Duplantis stora förvåning i Skavlan – efter oväntade orden till prins Daniel: ”På riktigt!?”

Få våra nyhetsbrev!