Armand Duplantis stora förvåning i Skavlan – efter oväntade orden till prins Daniel: "På riktigt!?"

Armand Duplantis stora förvåning i Skavlan – efter oväntade orden till prins Daniel: ”På riktigt!?”

Armand Duplantis spelade golf med prins Daniel i somras.
Men 20-åringen hade ingen aning om vad man inte får säga till prinsen.
– På riktigt!?, säger ”Mondo” i SVT:s Skavlan i kväll.

Han är just nu Sveriges allra hetaste idrottare i alla kategorier. Under säsongen slog Armand Duplantis trippla världsrekord och i somras fick han även ta emot prestigefulla Victoriastipendiet från den svenska kronprinsessan.

Mondo i Skavlan

Det var i samband med den ceremonin som ”Mondo” gick en golfrunda med prins Daniel på Öland. I kväll gästar 20-åringen SVT-programmet ”Skavlan” och berättar om hur den upplevelsen var.
– Daniel var bättre än mig, han var riktigt bra. Han var nästan för bra. Det var riktigt coolt att spela med honom, när vi kom till banan var vi ett par polare som lirade golf och hade det trevligt. Vi chillade bara, säger Duplantis i Skavlan.

Armand Duplantis, Skavlan
Armand Duplantis, Skavlan. FOTO: Instagram

Världsrekordhållaren berättar även att han tycker Daniel är en jordnära person och han hade aldrig kunnat ana att han faktiskt var prins. Programledaren Fredrik Skavlan frågar sedan Duplantis om han sa ”ni” till prinsen istället för ”du”.

Orden till prinsen

En fråga som verkligen överraskar Mondo, då han inte tycks veta att det är så man tilltalar en kunglighet.
– På riktigt? Eh, nä… Men jag försökte vara respektfull och allt. Och jag sa ”ers majestät”. Men jag tror att han tyckte om att vara normal för en stund. Vi spelade golf, njöt av stunden och för det mesta pratade vi om sport, säger Duplantis i SVT.

Prins Daniel, Idrottsgalan
190121 Prins Daniel under Idrottsgalan den 21 januari 2019 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / kod AE / Cop 106

Det var under coronapandemin när alla tävlingar ställdes in som Armand Duplantis fattade tycke för golfen och började spela mer och mer. Sommarens häftigaste golfrunda var nog utan tvekan Victoriagolfen, tillsammans med prins Daniel.

Slog världsrekord

Årets säsong har verkligen tagit Mondo till nya, otroliga höjder i stavhopp. Redan i februari slog han dubbla världsrekord inom en vecka med 6,16 i Torun, Polen, och sedan 6,18 i Glasgow, Skottland.

Men den stora kvällen kom ändå i september när han raderade ut Sergej Bubkas utomhusrekord genom att hoppa 6,15 i Rom. Det svårslagna världsrekordet hade stått sig orubbat i hela 26 långa år.

LÄS MER: Daniel Ståhls jättehyllning till Armand Duplantis – efter otroliga säsongen: ”Jag är så stolt”

Följ 08minuter på Facebook!

Få våra nyhetsbrev!