TV-profilen Tommy Åströms stenhårda svar efter Yannick Tregaros jättekritik mot friidrotts-EM: ”Det är ett övertramp”

Svenske friidrottstränaren Yannick Tregaro blev rasande under friidrotts-EM.
Nu riktar tv-profilen Tommy Åström stark kritik mot det svenska utspelet.
– Det är ett övertramp, säger programledaren i podcasten ”Sporthuset”.

Det blev bästa tänkbara slut på årets friidrotts-EM när Armand Duplantis återigen visade hur världen hur överlägsen han är i stavhopp. Svenske världsstjärnan vann både EM-guld och slog nytt mästerskapsrekord med 6,10 meter på onsdagskvällen.

Kritiken mot EM

Annars har det varit ett kaosartat friidrotts-EM i Rom som skakats av många märkliga beslut. Tydlig kritik har riktats mot arrangörslandet Italien och det europeiska friidrottsförbundet.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Yannick Tregaro, friidrotts-EM
230202 Yannick Tregaro under Gothenburg Games i friidrott den 2 februari 2023 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / COP 89 / MI0413

Sverige har lämnat in flera protester under mästerskapets gång efter felaktiga domslut. Förbundskaptenen Kajsa Bergqvist har också varit rasande mer än en gång.

Svaret till Tregaro

Argast av alla blev ändå svenske tränarprofilen Yannick Tregaro som gick så långt att kalla juryn för ”korrupt” efter att italienska friidrottare fått orättvisa fördelar.
”Det är inte okej att ge sig själv fördelar så här uppenbart. Någon måste sätta stopp för det här. Det verkar inte som att lagledare kan komma åt problemet. När juryn är korrupt, vart vänder man sig då?”, skrev Tregaro i raseri på Instagram.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Tommy Åström, friidrotts-EM
220410 Discovery+ studio med Tommy Åström inför fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Helsingborg och IFK Göteborg den 10 april 2022 i Helsingborg. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0200

Nu ger sig tv-profilen Tommy Åström in i diskussionen och slår tillbaka mot Tregaro med full kraft.
– Jag är inne på att kritiken mot Rom som EM-arrangör är lite orättvis. Ett antal olika händelser och problem har slagits ihop och det har blivit ett drev, inte minst här i Sverige, säger programledaren i podcasten ”Sporthuset”.

LÄS MER: Armand Duplantis hjärtevärmande svar efter SVT-profilen Jacob Hårds tydliga kritik – erkänner nu: ”Jag tycker synd om dem”

Åström tycker inte att årets friidrotts-EM har varit så orättvis som många andra tycker. Hans bild av mästerskapet är att det inte varit större problem än vanligt och att arrangörslandet samt juryn har agerat rätt.
– Att en del svenska ledare på plats faktiskt bidragit till att driva en kritisk opinion är mycket för att man varit besvikna över domslut mot Sverige, säger han i poddavsnittet.
– Att som svensk landslagsledare beskylla den här juryn för att vara korrupt är, för att tala friidrottsspråk, ett övertramp.

Vad tycker du om kritiken mot friidrotts-EM? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev