Svenska OS-hoppets första ord efter otäcka olyckan – öppnar upp om dramat: "Helt sjukt att vi klarade oss"

Svenska OS-hoppets första ord efter otäcka olyckan – öppnar upp om dramat: ”Helt sjukt att vi klarade oss”

OS-hoppet Michaela Meijer är tillbaka efter den omtumlande olyckan.
Nu berättar hon för första gången om allvarliga bilkraschen med tränarna Yannick Tregaro och Gustaf Hultgren.
– Att vi ens klarade oss är helt sjukt, säger hon i en intervju med GP.

Det var efter GP-tävlingen i Karlstad som det ofattbara hände. Stavhopperskan Michaela Meijer och hennes tränare Yannick Tregaro och Gustav Hultgren var på väg hem i en minibuss när plötsligt allt gick fel.
– Det gick så fort. Vi satt där och sedan voltade vi i luften. ”Vad hände?”, hann jag tänka. Det var bara in med armar och ben och förbereda sig för att ta emot smällen, säger Meijer i en intervju med lokaltidningen GP.

Michaela Meijer, stavhopp
210220 Michaela Meijer, Örgryte IS, vid inomhus-SM i friidrott den 20 februari 2021 i Malmö. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN / COP 261 / CB0061

Otäck olycka

De voltade med minibussen och landade på biltaket efter att ha krockat med en lastbil. Svenska OS-hoppet i stavhopp klarade sig bäst i kraschen men värst gick det för Hultgren som hängde upp och ned helt medvetslös.
– Jag fick ingen kontakt med honom. Ambulansen berättade att de var tvungna att få ner och lägga honom för att kunna stabilisera honom, så jag knäppte upp hans bilbälte och försökte så gott det gick att stabilisera honom och lägga honom ner, säger Meijer i intervjun.
– Han fick alla revbenen brutna på vänster sida, lungan punkterades och ena benet bröts.

Michaela Meijer, stavhopp
210704 Michaela Meijer of Sweden competes in women´s pole vault during the athletics gala Bauhaus-galan, Diamond League Stockholm on July 4, 2021 in Stockholm. Photo: Peter Holgersson / BILDBYRÅN / COP 102 / JM0156

På söndagen var Meijer tillbaka igen och tävlade, bara tolv dagar efter den allvarliga trafikolyckan. Hon hoppade 4,51 på Diamond League-galan i Stockholm men var mest glad för allt allting hade gått bra.
– Att vi ens klarade oss är helt sjukt, säger hon till lokaltidningen och berättar mer om hur kroppen mår.
– Jag har varit mörbultad. Men inget mer. Det funkar. I början var det inte jätteskönt att landa i mattan, men det har blivit bättre. Inget i kroppen är sönder, så värre än så här kan det inte bli.

Dela artikeln för att stötta Michaela Meijer efter den omtumlande olyckan!

LÄS MER: Världsmästaren Daniel Ståhls mardrömsbesked – efter hela nio år med jätten: ”Det är absurt”

Få våra nyhetsbrev!