Stefan Holm slår tillbaka mot Armand Duplantis efter utspelet – lyfter ett varningens finger: ”Kommer aldrig”

Stefan Holm slår tillbaka mot Armand Duplantis efter utspelet – lyfter ett varningens finger: ”Kommer aldrig”

Armand Duplantis har sagt att han kan slå flera friidrottsstjärnor i en helt annan gren.
Det får Stefan Holm att reagera.
”Personligen tror jag mer på ett annat alternativ”, skriver han.

Armand Duplantis är tidernas bästa stavhoppare, med flera världsrekord och tunga mästerskapstitlar i sitt namn. Det finns många anledningar till att Mondo är så oerhört framgångsrik i sporten, men en given faktor stavas hans snabbhet. Armand Duplantis har själv uttalat att han är en grym sprinter, och hans snabbhet under ansatsen ger honom en enorm fördel mot konkurrenterna.

Holm slår tillbaka

Armand Duplantis tvivlar inte direkt själv på hur snabb han egentligen är. Han har tidigare sagt att han är en fullgod sprinter, och till och med så pass att han gjort flera utmaningar mot andra friidrottsstjärnor på distansen 100 meter. Förra året utmanade Duplantis superstjärnan Shelly-Ann Fraser-Pryce, som är en av världens bästa sprinters, på en tävling på 100 meter. Nyligen så utmanades Mondo även av den norske världsstjärnan Karsten Warholm, tidernas snabbaste 400 meters-häcklöpare.

230903 Armand Duplantis of Sweden looks dejected after competing in men’s pole vault during the Finnkampen Athletics Gala on September 3, 2023 in Stockholm. Photo: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Både Mondo och Warholm har sagt att man vill få igenom en duell, och Duplantis har dessutom varit övertygad om att han kommer vinna tävlingen. Men nu slår en person tillbaka – och det är ingen mindre än Stefan Holm. På Twitter/X svarade Holm på en fråga från SVT Sport, om vem av Duplantis eller Warholm som skulle vinna duellen. Svaret: Ingen.

”Personligen tror jag mer på ett tredje alternativ: Det kommer vi aldrig att få reda på eftersom det aldrig kommer att bli av. (På grund av skaderisk och annat)”, skriver han.

LÄS MER: Nya bilden på Desiré Inglander som avslöjar den okända detaljen om pojkvännen Armand Duplantis

“Ett ännu större problem…”

I kommentarsfältet så fortsätter Holm att slå fast att det aldrig kommer hända, då skaderisken helt enkelt är för stor. När följare diskuterar hur snabbt de båda stjärnorna hade tagit sig de hundra meterna, så svarar Holm kort:

”Och jag tippar att vi aldrig kommer att få se dem mötas på 100 m”.

230705 Melwin Lycke Holms tränare Stefan Holm under friidrottstävlingen Folksam Grand Prix den 5 juli 2023 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Armand Duplantis har bara tävlat en enda gång och inte vunnit den här säsongen. Det var under en tävling i Monaco, där Mondo hade problem med ett krampande lår. Samma problematik har även Warholm haft – vilket får Holm att tro att en duell mellan de båda aldrig kommer bli av.

”Båda har haft problem med baklåret senaste året. Explosiviteten är en sak, att springa 100 meter i maxfart kräver en sprintuthållighet som jag misstänker att Mondo saknar och en maxhastighet som jag misstänker att Warholm kan få jobbigt med. Ergo: Skaderisk…”, skriver han.

Holm fortsätter sedan:

”Sen är det nog ett ännu större problem att hitta en tidpunkt för loppet. Det lär inte ske i år. Inte innan OS nästa år heller. Efter OS? Ja, kanske, men då är det Diamond League-galor och så vidare.”

LÄS MER: Armand Duplantis avslöjar oväntade reaktionen mot honom i USA – erkänner nu: ”Jag vill inte klaga”