Nya bilden på Desiré Inglander som avslöjar den okända detaljen om pojkvännen Armand Duplantis

Armand Duplantis är nybliven världsmästare.
Nu avslöjar en ny bild något helt annat om ”Mondo”.
Flickvännen Desiré Inglander visar upp den okända detaljen.

På bara några år har Armand Duplantis förvandlats till en världsstjärna. 23-åringen har radat upp både guldmedaljer och världsrekord på hög samtidigt som han är på god väg att bli den allra främsta stavhopparen genom tiderna.

Duplantis guld

Nyligen kammade han hem ännu ett VM-guld på ett överlägset sätt och det finns ingen hoppare som kan stoppa ”Mondo” just nu. Han anses som en av Sveriges bästa idrottare just nu och så många svenskar är fortfarande nyfiken på den unge mannen med de långa stavarna – och det speciella namnet.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Armand Duplantis, Desiré Inglander, stavhopp
220821 Armand Duplantis of Sweden with his girlfriend Desire Inglander at the medal ceremony for men’s pole vault during day 11 of the European Championships on August 21, 2022 in Munich. Photo: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / VG0339

Hans fullständiga namn är Armand Gustav Duplantis. Efternamnet kommer så klart från hans amerikanska pappa Greg Duplantis och förnamnet Armand efter en nära vän till familjen.

LÄS MER: Armand Duplantis avslöjar oväntade reaktionen mot honom i USA – erkänner nu: ”Jag vill inte klaga”

Mondos namn

Men mellannamnet Gustav kommer från hans svenska mammas sida och är efter kung Gustav II Adolf som stupade i Lützen 1632. Kopplingen är att det var i november och Mondo är född i november, bara fyra dagar efter årsdagen för kungens bortgång.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Armand Duplantis, Desiré Inglander, stavhopp
230826 Desiré Inglander, girlfriend of Armand Duplantis of Sweden, ahead of men’s pole vault final during day 8 of the 2023 World Athletics Championships on August 26, 2023 in Budapest. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0525

Ändå är det smeknamnet Mondo som alla använder för att tilltala stavhoppsstjärnan. Det var en italiensk vän till familjen som kom på namnet som som i dag är världskänt och betyder just ”världen” på italienska.
– Pappa har italienska vänner och värld på italienska är mondo. Det har hängt med sedan jag slog det där första världsrekordet som sjuåring, har Armand förklarat tidigare.
– Ingen kallar mig något annat. Även lärarna i skolan kallade mig det.

LÄS MER: Armand Duplantis vackra gest till unge lagkamraten i Finnkampen förtjänar att hyllas: ”Det var jättehäftigt”

Desirés bild

Nu ger en ny bild på sociala medier från flickvännen Desiré Inglander en ny sida av Duplantis namn, se här nedanför. Där avslöjas det att även hon använder smeknamnet Mondo istället för Armand, vilket hon visar med en bild på sig själv och ett halsband med bokstaven M.

Bilden, som du kan se här nedanför, har fått över 10 000 gilla-markeringar på Instagram och många kärleksfulla kommentarer.
”Underbart”, skriver en användare.
”Ni är så fina”, skriver en annan.
”Vilken gudinna”, skriver en tredje.

Är Armand Duplantis Sveriges bästa idrottare just nu? Dela artikeln och säg din åsikt!

Se bilden: