Stefan Holm säger nu det som alla svenskar tänker efter att det inte blir något OS i Sverige: "Så känns det"

Stefan Holm säger nu det som alla svenskar tänker efter att det inte blir något OS i Sverige: ”Så känns det”

I veckan kom det dystra beskedet för alla svenskar.
Stefan Holms besvikelse var stor.
– Man ska väl aldrig ge upp helt, men…, säger den tidigare höjdhopparen till Radiosporten.

Under sin karriär som höjdhoppare vann Stefan Holm bland annat fyra VM-guld, två EM-guld, 22(!) SM-guld och ett OS-guld. Han fick också bragdguldet 2004 för OS-guldet från samma år.

Nya beskedet

I dag har Stefan Holm alla möjliga sysselsättningar. Han skriver kärleksromaner tillsammans med sin fästmö Jessica Eriksson. Han föreläser om hur man blir en världsmästare. Och han tränar sin son Lykke Holm och andra talanger i höjdhopp.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stefan Holm, OS, friidrott, höjdhopp
210602 Tränare Stefan Holm tittar på damernas höjdhopp under friidrottstävlingen Folksam Grand Prix den 2 juni 2021 i Göteborg. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / COP 200 / MB0193

Tidigare i veckan kom Internationella Olympiska Kommittén med beskedet att Sverige inte längre är en av kandidaterna till att anordna OS 2030. Istället kommer de enbart att gå vidare med Frankrike som ända kandidat till att ha de olympiska spelen på hemmaplan igen.

Holms besvikelse

Stefan Holm satt under karriären i de aktivas kommitté i IOK, och är besviken på förbundets besked.
– Nu känns det kört på något vis. För om vi inte får det nu, och har missat det så många gånger förut, så känns det som att – ja, nu blir det Italien 2026 och Frankrike 2030. Då kommer förmodligen Salt Lake City få det 2034, och så verkar ju Schweiz ligga i ”pipen” för 2038, och sen är det väl Asiens tur 2042. Då pratar vi 2046. Det är så långt bort så att det känns som att det är ingen som ens vet om vinter-OS fortfarande finns 2046, säger Holm till Radiosporten. 

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stefan Holm, OS, friidrott, höjdhopp
040822 OS, Friidrott, Höjd Stefan Holm, Sverige, OS-guld, Guld, jubel © Bildbyrån – 27723 – OS04 – Foto: Andreas Hillergren

Den före detta höjdhopparen har nu låga förväntningar på att Sverige någonsin kommer få stå som värd för ett vinter-OS igen.
– Man ska väl aldrig ge upp helt, men som sagt, det ligger så långt fram i tiden nästa chans nu. Det kommer komma in nya människor i SOK innan det blir aktuellt igen. Det kommer vara regeringsombildning, och det kommer att förändras så otroligt mycket i grunden innan vi eventuellt kan söka igen. För trots allt, det kanske ligger i 15-20 år fram i tiden, säger Holm. 

LÄS MER: Sebastian Samuelssons stora besvikelse över OS-beskedet – riktar nu kritik: ”Förhastat beslut”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev