Sprickan i svenska landslaget efter beslutet om Armand Duplantis inför OS – nu avslöjas spelet bakom: ”Behöver inte vara Einstein”

Svenska landslaget laddar för sommarens OS i Paris.
Nu avslöjas beslutet för Armand Duplantis som splittrar landslaget.
– Man behöver inte vara Einstein för att räkna ut det, säger ”Mondos” agent Daniel Wessfeldt till Expressen.

Sverige har släppt sin nya OS-kollektion för alla olympier och precis som i sommar-OS Tokyo och vinter-OS i Peking kommer svenskarna att tävla i kläder från Uniqlo. Men inte alla, utan friidrottarna kommer att tävla i helt andra kläder – från Puma.

”Mondo” avgörande

Friidrottslandslaget har kontrakt med Craft för resten av året men just under OS 2024 kommer Puma ta över de blågula kläderna. Anledningen till sprickan i svenska landslaget handlar till största del om världsstjärnan Armand Duplantis.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Armand Duplantis, stavhopp
240303 Armand Duplantis of Sweden celebrates after men’s Pole vault final during day 3 of the 2024 World Athletics Indoor Championships on March 3, 2024 in Glasgow. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN / kod SH / SH0470

Han är ett av OS i Paris största affischnamn och en kronjuvel för det tyska sportmärket.
– Haha, det ska du inte fråga mig om. Du får fråga Puma. Men man behöver ju inte vara Einstein för att räkna ut det, säger hans agent Daniel Wessfeldt till kvällstidningen Expressen.
– Om ”Mondo” inte hade haft Puma hade de kanske inte varit lika angelägna.

Duplantis splittrar

Det är Sveriges olympiska kommitté, SOK, som valt att splittra landslaget på det här sättet. Där svenska OS-truppen kommer att tävla i olika kläder.
– Det är en uppgörelse som SOK har gjort och de har rätt att göra vilken uppgörelse de vill. Det hade kunnat bli Nike eller Adidas eller vad som helst, men Puma har väl varit mest angelägna, antar jag, säger Wessfeldt om situationen.
– Vi är ju glada för att Armand får exponera sin huvudsponsor, så klart.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Armand Duplantis, stavhopp
230903 Armand Duplantis of Sweden during the Finnkampen Athletics Gala on September 3, 2023 in Stockholm. Photo: Maxim Thore / BILDBYRÅN / kod MT / MT0460

Med största sannolikhet handlar det om att Puma har betalat bäst för att ta hand om svenska friidrottslandslaget tävlingskläder under OS.
– Att Puma har ett extra stort intresse för Sverige.. det är givet att det har med Armand att göra. Sen tror jag att de skulle ha haft ett visst intresse för Sverige ändå. Även om Duplantis inte hade varit ”Pumas gubbe”, säger Peter Reinebo på SOK och erkänner att det ekonomiska har varit avgörande.
– SOK är givetvis noggrann med att det ska vara så bra kläder som möjligt, men också att det ska vara ekonomiskt fördelaktigt. Det är en resursfråga. En kombination av flera faktorer.

Vad tycker du om det här beslutet kring Armand Duplantis? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Sanningen om Sarah Sjöström och Armand Duplantis vänskap – så nära är stjärnorna egentligen: ”Jag vet att…”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev