Rivalerna i chock efter videon på Armand Duplantis – alla säger nu samma sak: ”Visar att han är kungen”

Rivalerna i chock efter videon på Armand Duplantis – alla säger nu samma sak: ”Visar att han är kungen”

Videon på Armand Duplantis fick precis alla att tappa hakan.
Så även hans rivaler.
– Det är inspirerande, säger norrmannen Pål Haugen Lillefosse.

Armand Duplantis är tidernas bästa stavhoppare, och han har ensam flyttat gränsen för vad som tidigare var möjligt inom sporten. I dagsläget står hans världsrekord på 6,23, och han är dessutom regerande mästare i Diamond League, VM och OS.

Rivalernas chock över videon

Armand Duplantis har bara gjort en tävling i årets säsong, men redan innan det, under sin ”ledighet”, så fick han stavhoppsvärlden att spärra upp ögonen med en osannolik video från träning. Det är inte vanligt att stavhoppare hoppar ens nästan lika högt på träning som man gör på tävling, men i december la Mondo ut en video från träning där han till synes var lekande lätt över sex meter, någonting som är en mindre sensation när det kommer till träningshopp.

Armand Duplantis, Mondo
230903 Armand Duplantis of Sweden competes in men’s pole vault during the Finnkampen Athletics Gala on September 3, 2023 in Stockholm. Photo: Maxim Thore / BILDBYRÅN / kod MT / MT0460

Videon fick stor spridning i Sverige och runt om i friidrottsvärlden, och även Duplantis rivaler noterade videon, och reagerade starkt på den.

– Jag tycker det är inspirerande. Jag försöker lära mig så mycket av det han gör och hur han hoppar för att själv förbättra mig. För man ser det här, säger norrmannen Pål Haugen Lillefosse till Expressen, och fortsätter:

– Han är bättre än alla oss andra. 

“Det är inspirerande”

Kurtis Marschall, som vann VM-brons förra året, menar att Duplantis tycker om att ”visa att han är kungen”.

– Och för mig att det bara inspirerande. Ett tag, under Sergej Bubka och Renaud Lavillenie-eran, så trodde man att 6,16 var taket. Sen kommer Mondo och visar att det går att göra så mycket mer. Det är häftigt, säger han.

Foto: Instagram

Hur högt hoppet egentligen var är lite oklart, men Duplantis tror nog att det var runt sex meter högt, och hade det inte varit det, hade klippet aldrig nått internet.

– Det är bara en träningsvideo, jag tänkte inte så mycket mer än så om det. Framför allt tyckte jag nog bara att videon var cool, säger han.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev