Rivalens ärliga ord om Armand Duplantis – gör det vågade och säger precis det som alla tänker om Mondo: ”Det är inte ofta…”

Inomhus-VM i Glasgow.
Då är till och med Armand Duplantis rival ärlig med sina tankar om svensken.
– Hur ofta är han mänsklig? Det är inte ofta…, säger Chris Nilsen.

Armand Duplantis är hela friidrottens mest överlägsne idrottare. Det är mer regel än undantag att Mondo vinner varje tävling han ställer upp i, och antalet förluster under de senaste åren går att räkna på en hand. Och hans rivaler vet om det…

Säger det alla tänker

När Mondo nu går i i årets inomhus -VM i Glasgow, Skottland, så gör han det som den största favoriten, alla grenar inräknade. Mondo är regerande världsmästare, OS-mästare, och har flera världsrekord i sitt namn. Det händer att Duplantis inte vinner, men han har en sällsyn förmåga att vara som allra bäst när det gäller, och att hoppa som högst i de största tävlingarna.

240222 Armand DUPLANTIS of Sweden during the All Star Perche at Clermont-Ferrand Sports Hall on February 22, 2024 in Clermont-Ferrand, France. (Photo by Alex Zona/Icon Sport) Foto: Alex Zona / BILDBYRÅN

Chris Nilsen är en av får som lyckats besegra Duplantis under de senaste åren, och i en intervju med SVT inför mästerskapet medger han det som alla tänker om Duplantis – att han knappt är mänsklig.

– Vi slår honom några gånger per år. Jag slog honom på Diamond League i Monaco förra året. Jag slog honom 2021 på Diamond League i Lausanne. Ibland vinner vi, så han är definitivt mänsklig. Men hur ofta är han mänsklig? Det är verkligen inte ofta alls…, säger han.

Otroliga hyllningen

Chris Nilsen menar dock, precis som alla Mondos rivaler, att Armand Duplantis enorma stjärnstatus bara är positiv för stavhoppen.

– Nu när Mondo, jag och flera andra är på så hög nivå, så genererar det pengar, popularitet, fans och allt som gynnar vår sport, säger han.

Bild

Armand Duplantis är fortfarande ung och kan hoppa i många år framöver. Med tanke på den nivå som Duplantis redan befinner sig på – och den meritlistan han har – är det oerhört spännande att tänka på hur framtiden kommer se ut.

– Det är häftigt att min vän Mondo ska hoppa länge, men det är också häftigt att alla vi lyfter sporten till helt nya höjder, säger han.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev