Armand Duplantis manager slår tillbaka – oväntat ärliga orden efter pengaryktet om Mondo: ”Jag tror inte att…”

Armand Duplantis ryktas inte längre vara den bäst betalda friidrottaren i världen.
Men den bilden slår nu hans agent ner.
– Han har jobbat upp sitt kontrakt hela tiden, säger Daniel Wessfeldt till Aftonbladet.

Armand Duplanits är Sveriges främsta idrottsstjärna just nu, och en av friidrottens allra största. Duplantis har flera världsrekord, mästerskapsmedaljer, och det är numera mer regel än undantag att Duplantis lekande lätt vinner alla tävlingar han ställer upp i.

Agenten slår ifrån sig

Duplantis succé har även gjort avtryck i plånboken. Världsrekord betyder lukrativa bonusar från sponsorer, och trots att friidrottens sponsorkontrakt är hemliga, så är det ingen hemlighet att Duplantis är oerhört välbetald. Alla friidrottsgalor vill ha Duplantis där, då det alltid finns en chans för världsrekord, och alltid en hög högstanivå.

Armand Duplantis, stavhopp
240205 Armand Mondo Duplantis during a press conference ahead of Mondo Classic on February 5, 2024 in Uppsala. Photo: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / kod JZ / JZ0497

Armand Duplantis agent, Daniel Wessfeldt, har länge menat att Mondo är friidrottens bäst betalda. Men superstjärnan i sprint, Noah Lyles, skrev nyligen på ett nytt kontrakt med Puma. Enligt Lyles manager så är kontraktet det bästa sedan Usain Bolts glansdagar 2017, då Bolt tjänade hela 110 miljoner kronor om året. Vad Lyles nya kontrakt är värt vet man inte, men det är inte alla som är eniga med att det är det bäst betalda. Skulle det stämma att kontraktet är det största sedan Bolt, skulle det också betyda att Armand Duplantis inte längre är bäst betald i friidrottvärlden.

“Jag tror inte att…”

Och just det tar Daniel Wessfeldt avstånd ifrån, då han menar att Mondo troligtvis fortfarande toppar lönelistan.

– Ja, ingen vet ju vad andra tjänar, men jag tror inte att han har gått om Mondo, som jobbat upp sitt kontrakt hela tiden. Men det är svårt att säga, menar Mondos manager till Aftonbladet, och fortsätter:

– Men det är ingen tvekan om att de är de två bäst betalda friidrottarna i världen, möjligen tillsammans med damernas Sydney McLaughlin.

Armand Duplantis, stavhopp
230708 Armand Duplantis, Upsala IF, jublar under herrarnas stavhopp under Lag-SM den 8 juli 2023 i Stockholm. Foto: Johanna Wallen / BILDBYRÅN / kod JW / JW0074

Armand Duplantis skokontrakt med Puma sägs vara värt runt 30 miljoner svenska kronor om året, och lägg där till alla bonusar för världsrekord och galavinster.

– Mondos första kontrakt från 2019 har förlängts på mycket förmånliga villkor och gäller nu över OS i Los Angeles 2028, säger Wessfeldt.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev