Plötsliga beskedet: Svenskan lägger ned karriären

Höjdhoppssvenskan Emma Green är inne i ett tungt 2016 där hon missade OS i Rio och ”bara” tog silver i SM. Lägg därtill att Green haft tuffa skadeproblem senaste säsongerna och nu har 31-åringen fått nog. Svenskan har bestämt sig för att lägga ned sin karriär.

Green har bestämt sig för att köra Finnkampen och inomhussäsongen innan hon avslutar karriären som höjdhoppare.
– Jag tänker att om jag blir uttagen till Finnkampen så kör jag gärna den. Sedan tänker jag mig en inomhussäsong, men sedan får det vara bra. Hur det än går där så är det slut efter det, meddelar Green enligt GT och erkänner att det bleka resultatet (1,79) i SM ligger till stor grund för beslutet.
– Resultatet talar för sig själv, det var inte alls bra. Men jag är åtminstone glad att jag inte har ont någonstans. Det känns som en vinst.

Efter höjdhoppskarriären väntar nu föreläsningar för Greens del. Tillsammans med Camilla Kalin, vän och före detta friidrottslärare, ska 31-åringen inspirera andra.
– Det handlar i stora drag om att prestera med glädje för att må bra. Det bygger mycket på en ohälsa, fysisk men framför allt psykisk, som växer sig större i samhället och på arbetsplatser.

Green har under karriär samlat ihop ett VM-brons 2005, ett EM-silver och två EM-brons samt 9 SM-guld.

LÄS MER: OS-hjälten sålde sin medalj – för att betala 3-årige pojkens canceroperation.

EmmaGreenSlutar

Gilla Sportbibeln om du också är en riktig sportnörd.