OS-hjälten sålde sin medalj – för att betala 3-årige pojkens canceroperation

Diskuskastaren Piotr Malachowski upplevde karriärens största ögonblick i Rio de Janeiro. Det var då han stod på pallen och mottog ett OS-silver, en medalj han kämpat för i många år.
Men bara dagar senare lade Malachowski ut medaljen på auktion. Anledningen? Han ville betala treårige Olek Szymanskis behandling av ögoncancer.
Malachowski behövde runt 700 000 kronor för att pojken skulle få åka till New York för en avancerad operation. En operation som ger Olek Szymanskis en chans att överleva.

diskuuuusFoto: Youtube.

Auktionen var uppe i 160 000 kronor när Malachowski skrev på fin Facebook-sida att han plötsligt tagit ned auktionen. Men inte för att han givit upp hoppet om att nå de 700 000 kronorna. Diskuskastaren hade fått oväntad hjälp från Dominika och Sebastian Kulczyk, ett av Polens rikaste par. De gick in med återstående summa och nu kommer Olek att få sin operation.
– Vi har visat att tillsammans kan vi göra under. Min silvermedalj är i dag värd så mycket mer än för en vecka sedan. Värdet på medaljen är lilla Oleks liv och hälsa, säger Malachowski.
Och nu är det ingen tvekan om vem som är den största hjälten från OS. Hoppas fler inspireras av Piotr Malachowskis fantastiska initiativ!

Gilla Sportbibeln om du också älskar sport.