Perseus Karlströms jätteilska efter friidrotts-VM – vädrar nu sitt stora raseri: "Det är skitsnack"

Perseus Karlströms jätteilska efter friidrotts-VM – vädrar nu sitt stora raseri: ”Det är skitsnack”

Han har kammat hem VM-silver hittills.
Men nu vädrar Perseus Karlström sin stora kritik.
– Det här visar att det bara är skitsnack, säger han till DN.

Inför friidrotts-VM var de stora, svenska medaljhoppen Armand Duplantis, Daniel Ståhl och Perseus Karlström. Hittills har både Ståhl och Karlström levererat VM-guld och VM-silver för Sverige och på lördag är Duplantis stor favorit att ta sitt VM-guld.

Perseus ilska

På torsdag morgon hade gångaren Perseus Karlström chansen att utöka sin medaljskörd i årets VM. Men på 35 kilometer gång lyckades han inte upprepa medaljsuccén och fick lämna loppet i rullstol efter en åttondeplats.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Perseus Karlström, friidrotts-VM
230819 Perseus Karlström of Sweden celebrates after men’s 20 km Race Walk during day 1 of the 2023 World Athletics Championships on August 19, 2023 in Budapest. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0515

Just den sträckan kommer dock att försvinna till kommande sommar-OS i Paris 2024 vilket väcker en stor irritation hos svensken. 35 km har istället ersatts med en mixedstafett i OS-sammanhang.
– Det kan nog bli en rolig tävling och jag kan tycka att det är bra för gångsporten, men det är sättet som det här gjorts på som inte är bra, säger han i en intervju med Dagens Nyheter.

LÄS MER: Expertens jättekritik mot bilderna i friidrotts-VM som alla älskar – kräver nu förändring efter starka tårarna

”Är skitsnack”

Till förra årets VM byttes 50 km ut mot 35 km och planen var att samma förändring skulle ske till OS 2024 också. Men istället kom beslutet om en mixed stafett så sent som i april det här året och det möttes av starka reaktioner runt om i gånvärlden.
– Jag skulle inte ha något emot att man gör den här förändringen till OS i Los Angeles 2028, men nu kom beskedet alldeles för sent. Hälften av alla gångarna på seniornivå har ju koncentrerat sig på 35 kilometer och nu har deras möjlighet tagits från dem ett år före OS, säger Karlström i intervjun.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Perseus Karlström, friidrotts-VM
230819 Perseus Karlström of Sweden celebrates after men’s 20 km Race Walk during day 1 of the 2023 World Athletics Championships on August 19, 2023 in Budapest. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0515

Svenske gångaren hävdar att beslutet går emot IOK, Internationella olympiska kommittén, och deras egen policy om att tävlingsprogrammet ska vara fastslaget hela tre år före ett OS.
– Det här visar att det IOK säger (om att förändra tävlingsprogrammet) bara är skitsnack, säger Karlström till dagstidningen.

LÄS MER: Daniel Ståhls ord om märkliga bilderna efter bragdkastet – förklarar nu: ”Jag har sett det…”

Därmed får Perseus Karlström nöja sig med bara en medaljchans på OS nästa sommar då Sverige inte kan ställa upp med något mixedlag. Det är distansen 20 km som gav ett VM-silver under årets tävling i Budapest.

Vad tycker du om Perseus Karlströms kritik? Dela artikeln och säg din åsikt!